Vízöntő kor I.

Rengeteg helyen olvastam már az emberiség korszakairól, azok jellegzetességeiről és mindig kíváncsisággal töltött el a téma. A különböző források különböző időpontokat adnak a koroknak és nincs közös megegyezés arról, hogy jelenleg melyiket éljük, de a mérleg nyelve a Vízöntő felé hajlik. Ez egy három részes cikk sorozat lesz, amelynek az első részében megnézzük, hogy egyáltalán mik is ezek a korok és miről szól a Vízöntő energia.

Ahogy az embernek, úgy minden létező, élő dolognak saját életútja van. Nem különbözik ez a növényeknél, állatoknál, az embereknél, de még a Földnél sem. Minden létező dolog átalakulásokon megy át és saját evolúciója van. Anno a bölcsek a Föld evolúciós ciklusait 2160 évben állapították meg, melyet világhónapnak neveztek és ezt felszorozva 12-vel , megkapjuk a világévet, ami 25 920 év. Hogy miért ennyi?

A Föld tengelyének, ami az északi és a déli pólust összeköti, van egy úgynevezett precessziós mozgása. Ha játszottunk valaha búgócsigával, akkor emlékezhetünk rá, hogy amíg a csiga sebesen forog, addig a tengelye is stabilan felfelé mutat, de amint lassul, a tengely elkezd körkörösen forogni, míg a csiga le nem áll. Ezt a körkörös mozgást játssza a Föld tengelye is annyi különbséggel, hogy ő sosem áll le. A lenti videó Nick Anthony Fiorenza asztrológus műve, és tökéletesen megmutatja ezt a mozgást.

Forrás: http://www.lunarplanner.com/

A csillagászoknak a mai napig nincs bizonyított tételük arról, hogy miért van a Földnek precessziós mozgása, de annyi biztos, hogy a tengely ezen körkörös mozgása miatt a Földön állandóan változik a tavaszpont helye. A tavaszpont az a pont, ahol tavasszal a nappalok és éjszakák hossza pontosan egyező. Csillagászatilag kifejezve: az a metszéspont ahol a Nap pályája (ekliptika) a Föld egyenlítőjének síkja fölé emelkedik. Hivatalosan ez indítja a Kos havát március 21-én, viszont érdekes módon a tavaszpont jelenleg a Halak – Vízöntő határon van. Ettől még persze minden évben március 21-el indul a Kos hava, mivel a nyugati asztrológiában a Nap éves járásához és nem a csillagokhoz mérten dolgozunk.

A tavaszpont visszafelé halad a zodiákuson és 1 fokot halad 72 év alatt. Innen egyszerű matekkal ki lehet számolni, hogy amíg megtesz egy teljes kört, azaz 360 fokot, az 25920 év. Ennyi idő kell, hogy visszaérjen a kiindulási pontra, majd megkezdődjön egy új kör. A teljes kör alatt 12 jegyet jár be ellentétes irányban, tehát a Kosból a Halak felé haladva és minden jegyet 2160 évig látogat.

Véleményem szerint ennyit érdemes tudni a szárazabb háttérről, de aki mélyebben bele szeretne mászni a témába itt és itt tudakozódhat.

Abban eltérnek a források, hogy a Vízöntő kor mikor kezdődött, vagy mikor fog kezdődni, és ezzel kapcsolatban itt találtok bőségesebb információt. Én letettem arról, hogy kitaláljam, most melyik korszak van, de mivel a források többsége egyetért abban, hogy a Vízöntő kor felé tartunk, inkább azon kezdtem el gondolkodni, hogy mit jelenthet a Vízöntő energia egy egész korszakra nézve.

Abból indultam ki, hogy ahogy kicsiben, úgy nagyban. Tehát ahogy a testünk sejtjei és szervei hozzá vannak kötve a testhez, úgy a Föld és az ember is össze van csatolva. A sejtek lázadhatnak a test ellen, ahogy az ember is lázadhat a Föld ellen, de az a test vagy a Föld halálával jár. Tehát van egy nagyon erős kollektív sors, kollektív karma, ami összeköti az emberiséget és ez a sors egyben a Föld evolúciós folyamata.

Mindannyian egyedi célokkal, feladatokkal, feldolgoznivalókkal születünk, de ugyanarra a bolygóra, ami azt jelenti, hogy a bolygó karmájában, a világhónapok jellegzetességeiben osztozunk. A világhónapok analógiában vannak a kultúrkorszakokkal. Ahogy eddig felvirágzott és letűnt a perzsa, egyiptomi, mínoszi kultúra, úgy fogja felváltani az európai kultúrát valami új a Vízöntő korban. Nyerhetünk egy kis betekintést az új korszakba azáltal, hogy megnézzük, miről is szól a Vízöntő energia.

asztrológia, vízöntő
Forrás: beforeitsnews.com

A Vízöntő energia jelszavai: tudok, forradalmasítok, a saját utamat járom. Ezért van az, hogy ha a Napunk, Holdunk vagy Aszcendensünk ebben a jegyben van, vagy az Uránusz ezen három alappillérrel erős fényszögben áll, akkor nagyon könnyen kialakulnak bennünk fixa ideák azt célozva, hogy miként kéne jobbá és szabadabbá tenni az emberi létet. Vagy legalább mi magunk miként élhetnénk a lehető legszabadabban, a materiális világtól legkevésbé függve. Fontos, hogy sem ez a bekezdés, sem a lenti felsorolás nem alkalmazható egyöntetűen egy ember megismerésére. Ahhoz egy teljes születési képlet elemzés szükséges!

Mi jellemző még a Vízöntős folyamatokra:

  • A döntéseinket racionális alapon hozzuk meg, kifelé pedig pókerarcunk van.
  • Az egyéniséget és az individualitást helyezzük előtérbe, és hogy ehhez ki mit szól, az nem érdekes.
  • Nagy a szociális érzékenységünk és ezzel szemben a tekintélyt, a hatalmat nem tiszteljük.
  • Univerzális megoldásokat szeretnénk, és ezért hajlandóak vagyunk bármilyen eszközhöz nyúlni.
  • Képesek vagyunk előnyösen használni bevillanó, zseniális ötleteinket, de mivel az érzelmi intelligenciánk alapból alacsony szinten áll (fejleszthető), könnyen kívülállóvá válhatunk.
  • Hajlandóak vagyunk egy ideáért feláldozni saját magunkat, még akkor is ha annak semmi köze a jelen korhoz.
  • A hit nem a mi területünk, inkább a tudományos igazságkeresést részesítjük előnyben.
  • Büszkék vagyunk intellektusunkra, objektivitásunkra, újító szándékunkra, de könnyen átfordulhatunk rögeszméssé vagy anarchistává, ha az ideáink nem kapnak teret.
  • Mindig azon vagyunk, hogy a régitől eltérőt, újabbat hozzunk létre, de ha nem figyelünk, akkor elszállunk a gyökértelenség miatt.
  • Arra buzdítjuk az embereket, hogy vegye mindenki a saját kezébe a sorsát, hiszen mindenki egyenlő, mindenkiben ugyanaz a lélek van.

Feltűnhetett, hogy a felsorolás szinte minden elemének van árnyoldala. Ez azért van, mert dualitásban élünk és a Vízöntő energia, mint ahogy az összes többi, egy kétoldalú érem a földi világban. Emberként, egoval rendelkezve bármilyen időpontban is születtünk, mindenképp motoszkál bennünk az ördög, az árnyék és az ellenálló mechanizmusok.

A következő részben kicsit kibontjuk a fenti felsorolást és megnézzük, hogyan jelenik meg a  Vízöntő energia a jelen korban, képekkel, történésekkel. Pl a globális folyamatokban, politikában, nemi szerepekben, reklámokban, fogyasztásban. A harmadik rész pedig arról fog szólni, hogy mi a helyes hozzáállás mindehhez.

2. rész

3. rész

(Fejléc kép forrása: www.pixabay.com)