Szaturnusz – Mars együttállás a színfalak mögött

Augusztus 14-től szeptember 3-ig együtt fog állni a Mars és a Szaturnusz a Nyilas jegyben és ez egy nem mindennapi dolog, mert megközelítőleg kétévente következik be a két bolygó közt ilyen szoros kapcsolat. Ugyanebben a jegyben pedig utoljára 30 éve, 1986 februárjában fordultak meg hasonló felállásban.

Végeztem egy kutatást  internetes hírportálokon 2006-ig visszamenőleg arról, hogy mi történt a néhány előző Mars-Szaturnusz együttállás alkalmával. Természetesen olyan infókra bukkantam, amelyeknek hírértéke van, de minden időszakban egyértelműen voltak az együttálláshoz köthető események.  Először nézzük át az alapokat.

Mit képvisel a Mars energia? Akarat, harc, tűz, robbanás, lendület, határozottság, kíméletlenség.

asztrológia, Mars
Forrás:google.com

Ő Árész, a hadisten alteregója, tehát a fizikai világban mindent képvisel, ami a hadászathoz, harchoz, küzdelemhez, erőkifejtéshez, határozott cselekvéshez kapcsolódik.

Mit képvisel a Szaturnusz energia? Szorítás, határok, keretek, szabályok, kemény munka, precízió, érzelemmentesség. Az ő alteregója Kronosz, az idő ura, az időt pedig leginkább akkor tudjuk megtapasztalni, ha lassan telik.

asztrológia, Szaturnusz
Forrás: google.com

Általában akkor halad ólomlábakon, ha akadályoztatva vagyunk, el vagyunk választva a vágyainktól, nincs pihenés vagy rá vagyunk kényszerítve valamire. Minden, ami merev, korlátozó és kapcsolódik a szabályozáshoz, önfegyelemhez, próbákhoz, az a Szaturnuszhoz tartozik.

Alapból mindkét bolygóenergia tud gyümölcsöző is lenni. Erőkifejtés, motiváció, vágyak, cselekvés (Mars) nélkül nincsenek eredmények, és ha ehhez fegyelem, kitartás, szisztematikus gondolkodás, felkészültség (Szaturnusz) is társul, akkor a kimenetel időtállóvá válik.

Mit jelképez a Nyilas jegy?  A vallást, erkölcsöt, törvényt, spiritualitást, optimizmust, reményteljességet, szabadság- és térigényt, bíráskodást.

Ha ezt a három elemet összekombináljuk, akkor egyik végletben jelenti a precízen, előre eltervezett támadásokat, melyeknek önbíráskodás vagy vallási fanatizmus az alapja; másik végletben elhamarkodott tervezést és kíméletlen cselekvést, ami irreális alapokon nyugszik. Optimális esetben pedig precíz és kitartó haladást az önismeret, spiritualitás, vallás,  felsőfokú tanítás vagy jog területén. Ezen a vonalzón kell gondolkodni és személyes szinten attól függően jelentkeznek a hatások, hogy ki hogyan áll a fejlődésben.

A három pont közül a híradások főleg az első két végletről mesélnek. Sokkal érdekesebb az a cím, hogy “Asztalista fanatikusok törtek be a ZMKT székházba”, mint az, hogy “Kiss Kornél sikeresen feloldott egy újabb felesleges ellenállást saját magában”. 🙂

2006 -ig visszamenőleg, minden együttálláskor felmerültek jelentősebb események. Ami nagyobb számban jelen volt a cikkekben, azok a természeti katasztrófák, homoszexuálisok elleni erőszak, olajkutakkal kapcsolatos balesetek, közel-keleti harcok felélénkülése, és ahogy közeledünk a jelenhez, megjelennek az illegális bevándorlókkal, amerikai rendőrök és feketék közti indulatokkal valamint az ukrajnai harcokkal kapcsolatos írások.

asztrológia, Mars, Szaturnusz
Forrás: karpataljalap.net

A legutóbbi 2014-es együttállás például akkor indult, amikor Ukrajna katonai segítséget kért a NATO-tól és akkor ért véget, amikor megkötötték a tűzszünetet a lázadókkal.

Magyarországon a hírek hordereje alacsonyabb volt ezekben az időszakokban. Felmerült a Sukoró-ügy, megszűnt a Neo FM, kommandósok razziáztak az Ozora fesztiválon, átment Brüsszelen a trafiktörvény, elbukott a metrókocsi beszerzés, madárkór miatt rengeteg szárnyast kellett levágni és hirtelen meghalt Kolonics György.

Nagyvilági szinten lehet, hogy most is történni fog az előző szériához hasonló esemény és ez főleg a tűzfészkeket érinti, tehát ahol már eleve labilis a helyzet.

Nagyon fontos, hogy tisztázzuk: bolygók az égvilágon semmit sem okoznak. Az égitestek mozgásából való olvasás azért fedheti a környezetünkben történő eseményeket, mert a két rendszer egy. Ahogy fent, úgy lent. Benne vagyunk egy olyan folyamatban, amit a fenti állásokból is ki lehet olvasni és ezt a folyamatot nem a bolygók idézik elő, hanem a lélekfejlődés.

A Mars és Szaturnusz együttállása néhány témát előtérbe helyez személyes szinten, és feszült helyzeteket teremthet az életünkben, hogy észrevegyük hol a bibi. Mik lehetnek ezek?

Azok az esetek, amikor kíméletlenül agresszívek vagyunk, vagy elsöprően konokok; amikor védjük az igazunkat még akkor is, ha már mindenki más látja a valóságot. Amikor nagy erővel lefojtunk magunkban valamit, vagy az érem másik oldalán vasakarattal csinálunk egy tevékenységet, de eredménytelenül.

Ha a fenti néhány téma egyikében érintettek vagyunk, akkor ezekhez kapcsolódó események jöhetnek fel az elkövetkező időszakban. Az elsődleges dolog ezen események megfigyelése, ami nem lesz nehéz, mivel valószínűleg erősebben fogjuk őket tapasztalni, mint normál állapotban. Agresszívabbak, konokabbak, bíráskodóbbak lehetünk, vagy még az utolsó szem energiánkkal is azon lehetünk, hogy valami ne derüljön ki, valamivel ne kelljen szembenézni, a másik oldalon pedig a vasból is vizet akarunk facsarni.

Ha megtörténik egy felismerés a fenti témákban, és nem reagáltunk csípőből, akkor az Aha-élmény hatására rögvest beaktiválódhat az együttállás építőbb jellege. Újfent nem a bolygóknak köszönhetően, hanem a saját magunkban végbement folyamat miatt. Az építőbb jelleg azt jelenti, hogy a Mars erőteljessége és a Szaturnusz fegyelme találkozik egymással, tehát itt hosszú távú és erővel feltöltött tervek születhetnek, amelyeket rögtön el is kezdünk megvalósítani. Nincs több fenékvakarás, mivel itt ellenállhatatlan a késztetés, hogy valamit reformáljunk és a lendület állhatatossággal párosul. Érdemes erre a verzióra hajtani, viszont ehhez előbb át kell vergődni némi feszültségen. Abszolút megéri.