Instant karma

A tegnapi napon egy kedves olvasómtól kaptam egy érdekes információt, miszerint egy vagy több cikkemet egy segítő foglalkozású ember használja. Ez úgy alapból nem is lenne probléma, ha kérte volna a belegyezésemet, vagy megjelöli a pontos forrást, ahogy az elő van írva. Leellenőriztem ennek a személynek az oldalát és egyelőre egy cikket találtam valóban szó szerint átemelve.

Mint kiderült, a hölgy nem csak nálam „vásárolt be”, hanem másoknál is és egy érintett máris belekezdett a megfelelő jogi lépések megtételébe.

A mószerolást most hagyjuk, arról szeretnék inkább írni, hogy ez a jelenség mit rejt és mire érdemes ügyelni a mostani időszakban.

A szabadelvű világ omladozik és ennek nagyon látható jelei vannak, elég belepillantani a híroldalakba. A szabadelvűség azt tűzte a zászlajára, hogy mindenki mindenre képes és mindenki mindent megérdemel. Eredetileg egy hosszabb történelmi folyamatban az elnyomás ellentéteként terebélyesedett ki, de ugyanúgy egy végletet képvisel, mint anno az abszolutizmus. A végletekkel pedig az a bibi, hogy nem kínálnak valódi megoldást. Mivel duális világban élünk, minél erősebben belehabarjunk magunkat az egyik oldalba, annál erősebben fog automatikusan megjelenni a másik.

Nézzük most a végletes szabadelvűség spirituális csomagját. Ismerősek-e ezek a mondatok:

 • Te mindenre képes vagy.
 • Te vagy a világ közepe.
 • Te bármit meg tudsz teremteni.
 • Gondolkozz nagyban!
 • Ne legyenek határaid!
 • Ez a teremtett világ egy nagy játszótér, hát játssz!

És akkor nézzünk meg egy képet egy óvoda faláról, ami gyerekeknek szóló megerősítéseket tartalmaz.

asztrológia, pszichológia
Forrás: google.com

Van hasonlóság? 🙂

A gyerekek számára létfontosságúak ezek a mondatok, különösen abban a szakaszban, amikor leválnak az anyjukról és kialakul az elkülönült énjük. Kell nekik a támogatás abban, hogy magukat egy különálló kis egóként azonosítsák és érezzék, hogy szeretve vannak. Később úgyis leesik majd a számukra, hogy ebben a világban vannak határok, szabályok és keretek, amiket nem lehet áthágni. Jó esetben ezt a tanári szerepet maga a szülő látja el. Ő az, aki tilt, fenyít, határokat szab és kordában tart.

Szóval, ha ilyen szempontból megnézzük a fenti szabadelvű felsorolást, mi az, ami hiányzik belőle? A realitás. Ezek a mondatok nagyon fiatal gyerekeknek íródtak, akik még képtelenek átlátni a világ törvényszerűségeit.

Nézzük meg úgy a fenti mondatokat, hogy tartalmaznak némi realitást is:

 • Te mindenre képes vagy, a határaidon belül, ismerd meg őket!
 • Te vagy a saját világod közepe, amit előbb fel kell fedezned!
 • Te azt teremted meg, amit a tudatalatti hajlamaid engednek, és ezeknek a feloldása komoly belső munkával érhető el.
 • Gondolkozz nagyban és nőj fel, tehát pucold ki a gyerekkori elakadásaidat!
 • Ne legyenek határaid abban, hogy magadat minél mélyebben megismerd!
 • Ez a teremtett világ egy játszótér, aminek meg kell ismerned a játékszabályait, különben sohasem fogsz tudni felhőtlenül játszani!

Ez az a fajta realitás, ami a Szaturnusz Nyilasba lépése óta egyre inkább erősödik. Dátum szerint ez 2015.09.18-tól folyik, de az előszele már érezhető volt a Skorpió Szaturnusz alatt.

A Szaturnusz Skorpióban járása alatt kavarodott fel annyira az önismerettel foglalkozó világ, ami már nagyon kellett. A sok megvilágosodás egy hétvége alatt típusú iromány nagyon bevitt minket a málnásba. Nem készítettem reprezentatív felmérést, de valószínűleg ebben a szakaszban indulhatott el egy nagyobb kiábrándulási hullám a fals nézetekből és tanítókból. Ugyanakkor itt kezdődhetett egy végletes visszaerősítés azoktól az emberektől, akiknek a világa a fenti szlogenre épül, esetleg ebből keresik a kenyerüket.

A Szaturnusz Nyilasba lépése azt modellezi, hogy a felszínen elindult a tisztogatás és a szelekció. Egy jelentős energetikai gyógyászattal foglalkozó ágazatban például szigorítottak a tanfolyamok rendjén, mert túl sok volt a negatív visszajelzés. Nem egy olyan embertől hallottam beszámolókat, akiket látók, kártyajósok, asztrológusok megvezettek és ezeket a segítőket értelemszerűen kevesebb embernek ajánlják tovább. Nálam is járt néhány ember, akik arról panaszkodtak, hogy más asztrológusok halálra rémítették őket a kőbe vésett előrejelzéseikkel. Ezek mind a bolygóhatással egybevágó események, de mindez nem azt jelenti, hogy az összes hozzá nem értő távozik a Földről és ezzel kialakul a világbéke. 🙂

Amíg a Szaturnusz a Nyilasban halad, ez a folyamat erősödni fog (2017.12.20-ig), magasabb lehet a szakma komolysága, megdőlhetnek spiri ikonok, vagy tanítások, de végső soron úgyis az dönti el, hogy kit választunk tanítónknak, hogy milyen tudatalatti hajlamokkal rendelkezünk. Szóval nem kell most abba a végletbe beletemetkeznünk, hogy ezentúl csak hiteles tanácsadók fognak járni köztünk, mert ez nem igaz.

Azt még figyelembe kell venni, hogy a karma manapság sokkal gyorsabban eléri a kiegyenlítődést. Ez azt jelenti, hogy az egyik végletnek megjelenik a pontosan ugyanakkora mértékű ellentétes erejű mása. Például minél erősebben tolja valaki a gyerekeknek szánt szlogeneket, mindenféle megalapozottság és realitás nélkül, annál nagyobb az esélye, hogy beüti a farpofáit.

Ha azt a mantrát halljuk a fejünkben, hogy segítenünk kell az embereknek, akkor tegyük le a hátsónkat és először dolgozzunk magunkon. Senki sem fog profitálni abból, hogy egy frusztrált ember még egy frusztrált embert kreál.

Ha a segítés mantrájával akarunk elkezdeni egy képzést és közben nem társul hozzá saját belső munka, akkor inkább ne kezdjük el, mert ez gyakran egy elterelés a saját problémáinkról, plusz egy megerősítés a saját vetített feljebbvalósságunkra.

Ha nem tudunk saját gondolatot írni, akkor alakítsunk ki együttműködéseket, keressünk rá gugliban, hogy kell forrást megjelölni vagy ne írjunk semmit! A más oldalakon való „bevásárlás” úgyis visszaüt.

Ha nem értjük a világ szabályszerűségeit, akkor tanuljunk vagy olvassunk utána! (David R. Hawkins, C.G. Jung, Daubner Béla, Bert Hellinger, Ken Wilber, …)

Ha nem látunk a körülöttünk lévő ködtől, akkor járjunk effektív terápiára. Olyanra, ami nem simogat, hanem fáj egy kicsit legalább. (családállítás, Color Genetics, előző életes utazás, kineziológia, pszichodráma…)

Ha az asztalunk fölé kitett montázs már 5 éve nem valósul meg, akkor változásra van szükség. Pucoljuk ki a tudatalatti elakadásokat, amihez nagy segítség lehet a lenti cikk!

Vajon mi van a mélyben?

És a végére egy jó hír. Mivel a karma gyorsabban működik, mint jópár éve, ezért ez egyértelműen hatással van a pozitív oldalra is. Sokkal hamarabb felüthetik a fejüket kedvező eredmények, ha kioldottunk akadályozó tévhiteket és reális keretek közt dolgozunk.

Fejléc kép forrása: www. google.com