Illik hozzám a párom? – vol. 1

Igen.

Miért?

Mert együtt vagytok.

Az emberi elme viszont nem éri be ennyivel, úgyhogy etessük meg. A születési képletben a legfontosabb tengely az Aszcendens-Deszcendens tengelye, amelynek első eleme megmutatja a nyilvános énünket, a személyiségünk legfelsőbb rétegét, második eleme pedig az ehhez társuló, pontosan kiegészítő minőséget, ami a külvilágból érkezik. Az alábbi képen a vízszintes tengely bal oldali ága az Aszcendens, a jobb pedig a Deszcendens.

asztrológia, képlet

Először is tisztázzuk azt, hogy mi az Aszcendens. Technikailag a születési képlet azon pontja, ahol a vízszintes tengely (horizont) bal szélen (kelet) metszi a zodiákus körívét. Ez a jegy látszott épp a horizonton, amikor megszülettünk, ezért hívják az Aszcendens jegyét felkelő jegynek is.

Az Aszcendens mutatja a nyilvános ént (C. G. Jung personának hívta), tehát azt a felszínen lévő jellemvonás halmazt, amit alapból megmutatunk magunkról. Ez alapján tesszük meg az első benyomást másokra, ilyen temperamentumot mutatunk és arra is utal, hogy milyen az a kesztyűbáb, amit a lélek ez életre magára húzott, azaz milyen a küllemünk. Ez a nyilvános én akkor is megmutatkozik, ha homlokegyenest ellentétes belső viselkedési mintáink vannak (Nap jegy, Hold jegy), okozva ezzel nem kevés kellemetlen percet.

Ez a maszk olyan megszokott tud lenni, mint a fejünk tetején felejtett szemüveg, amiért már az egész lakást feltúrtuk. Az emberi fejlődés viszont egy egyensúlyi állapot eléréséről szól, ezért garantáltan kell érkezzen a külvilágból olyan történés vagy személy, ami/aki tükröt tart és kiegyensúlyoz.

Ez a maszk legkésőbb 29-30 éves korban repedezni kezd, és szemben találjuk magunkat az életünk egyik legerősebb válságával. A 30 éves kor a magazinok szerint is alapból rettegettnek számít, de mindemögött az van, hogy kb. 30 éven keresztül ismételtünk egy bizonyos viselkedésformát, és ez többé nem látszik működőképesnek. Az első 30 évünk a neveltetési családunkkal, a nekik való megfeleléssel, a hozzájuk való alkalmazkodással telt legnagyobb részben, viszont közben biológiailag felnőttünk.

A megfelelések anno arra voltak jók, hogy a családi egységben megvolt a helyünk, megkaptuk a gondoskodást, a család nem taszított ki és fel tudtunk cseperedni. De innentől kezdve a személyiség mélyebb részei és a saját feladatunk kellene, hogy felszínre kerüljenek. Mivel nem arra születtünk, hogy a szüleink ikertesói vagy vágykielégítői legyünk, ezért az élet valahányszor ki fog pofozni minket a sarokból, ha azt látja, hogy visszafelé tartunk az utunkon. Ennek egyik biztosítéka az, hogy ha az ember önszántából nem foglalkozik önismerettel, akkor is fog.

Forrás: giphy.com

Maga a párkapcsolat egy roppant intenzív kurzusnak is felfogható, amelyben mindkét fél tükör a másiknak, ha pedig mindehhez egy gyerek is társul, akkor az egy 25 éves szerződés minimum. 🙂

Ilyen szempontból érdemes már előre tájékozódni arról, hogy mi az, ami nagy valószínűséggel érkezni fog a párkapcsolati csomagban. Egy születési képlet elemzéssel mélyebben ki lehet vesézni a Nap jegyet (férfikép), a Hold jegyet (nőkép) és átfogó képet kaphatunk a párkapcsolati működésünkről, de ha ismerjük az Aszcendensünket, akkor is rendelkezésünkre áll némi információ.

A képletben a 7. ház kezdetét jelző tengelyt hívják Deszcendensnek, ami pont szemben van az Aszcendenssel. A Deszcendens arról ad információt, hogy mi az az energia, amire mindaddig szükségünk van a külvilágból, hogy egyensúly legyen, míg meg nem tanuljuk, hogyan kell ezt működtetni. Minél erősebben éljük a felszínt, azaz az Aszcendens jellemvonásait, értelemszerűen annál erősebb ellenhatásra van szükség a Deszcendenstől és többek közt ezt az energiát fogja képviselni a társ mindamellett, hogy ő is egy ember saját karmikus batyuval.

A továbbiakban és a cikk következő részeiben leírásokat találsz Aszcendensenként arra vonatkozóan, hogy mi az, ami a párodban nagy eséllyel fellelhető, és ingerli és/vagy kiegyensúlyozza a személyiséged felszíni részét. Nem minden tulajdonságot kell ráhúzni a társadra vagy magadra, mivel a valós helyzethez egy komplett születési képlet elemzés kellene, de az általános leírásban is lesznek olyanok, amelyekből ráismerhetsz magatokra. Ha a saját Aszcendenseden kívül a többi leírásból is ismerős lenne néhány tényező, az utalhat arra, hogy abban a jegyben van a Napod, Holdad vagy más fontos tényeződ, és ehhez tükörként szintén be tud csatlakozni a párod.

A további részek tehát nem arról fognak szólni, hogy ki a hozzád illő partner, ugyanis, mint látni fogod, nincs ideális kapcsolódás. Bárkivel jövünk is össze, mindig van feszültség, mindig van tükör-effektus, tehát nem kell dátumokat nyomozni senki után, a bulváros – társkeresős asztrológiát  lehúzhatjuk a wc-n és hallgassunk az érzéseinkre. 🙂 Ha ki tud alakulni vonzalom két ember között, az azt jelenti, hogy van dolguk egymással, lesz a kapcsolatban feszültség és a megoldott helyzetekért járni fog jutalom.

Azt fogod itt megtudni, hogy mi az a közös szál, amit az összes eddigi és leendő partnered képvisel a jelenlétével és milyen viselkedés elfogadásával tudod megkönnyíteni a saját életedet a párkapcsolaton belül. 

 

Kos Aszcendens – Mérleg Deszcendens:

A társadban felfedezhető a diplomatikusság, a jólneveltség, az illendőség vagy a küllem kihangsúlyozása, ami már-már olyan mértéket ölthet, ami a benned zubogó cselekvési vágyat vagy nyílt őszinteséget sérti. Mi a francnak kell finomkodni, mindenki érdekeit figyelembe venni, hiszen már 5 perce a tettek mezejére kellett volna lépni. A Mérlegben lévő művészi hajlam, kecsesség és báj ellene van mindenféle harcnak, versenynek és erőfitogtatásnak. Úgy érzed, hogy a gyors helyzetfelismerésedet és impulzivitásodat akadályozza a vacillálás, döntésképtelenség és a korrektségre törekvése.

A Mérleg Deszcendens azt mutatja meg neked, hogy a harcos is pihen néha, kiélvezi a győzelmet vagy azt, hogy épp nem kell harcolni. A háborút nem lehet egyik napról  a másikra megnyerni, és ha közben még jókat is kajálunk, vagy szövetségesekre teszünk szert, hát azt igazán nem lehet a szemünkre vetni. A mások számára gyakran túl nyers megfogalmazáson finomítani kell, hogy befogadható legyen a mondandód. Nem mindig működik az a felvezető szöveg, hogy „Dugjunk!”. 🙂 Hiába vannak zseniális ötleteid és buzgó tettvágyad, ha nem találsz támogatókat a saját akaratod és elképzeléseid túlzott kinyilvánítása miatt. Az elhamarkodott cselekvés helyett lassíts le egy kicsit és tervezz, amiben a társad valószínűleg be tud ebben segíteni.

Bika Aszcendens – Skorpió Deszcendens:

A társadban fellelhető a mély látásmód, a tabu témák feszegetése vagy a szenvedélyes érzelmesség, ami mind az átalakulás és gyökeres változások felé vezet. De minek változtatni valamin, ami már 20 éve ugyanúgy van? – merülhet fel benned. Minek kell benézni a történések mögé, hiszen az csak felkavarja az embert? A Skorpióban lévő végletes vérmérséklet nem engedi, hogy elkényelmesedj, vagy a materiális világ rabja legyél. Azok az vágyak, amelyek az anyagi világ köré csoportosulnak a fejedben, elkezdenek lebomlani, mivel a Skorpió energia szinte biztosan bevisz téged olyan életterületekre, ahol semmi jelentősége az anyagiaknak vagy megláttatja veled a vágyaid ürességét.

A Skorpió Deszcendens azt is mutatja, hogy makacsságban és kitartásban emberedre találtál. Ha továbbra is ragaszkodsz a saját tempódhoz, saját nézőpontokhoz, akkor készülj fel rá, hogy minél erősebben ragaszkodsz a saját elképzeléseidhez annál erősebben fog ellenkezni veled és nem biztos, hogy ebből bármit is látni fogsz. Több dolgot eltitkolhat, mert úgy érzi, nem lehet veled megosztani, vagy úgyis makacskodnál, majd egy alkalmas pillanatban borul a bili. Ilyenkor tudod megtapasztalni a makacs ragaszkodásod és a biztonsági játékod eredményét. Ha viszont hajlandó vagy társulni a partneredhez, akkor az benned is felszabadítja a Skorpió energiát, azaz végre letehetsz olyan hitrendszereket magadról, amelyeknek már rég lejárt a szavatossága és az értékedet megtanulhatod javak helyett érzelmi mélységben mérni.

2. rész

3. rész

Fejléc kép forrása: www.pixabay.com