Illik hozzám a párom? – vol. 2

Az előző cikk folytatását találjátok lentebb. Az első részből átemelek ide egy fontos szakaszt:

“A továbbiakban és a cikk következő részeiben leírásokat találsz Aszcendensenként arra vonatkozóan, hogy mi az, ami a párodban nagy eséllyel fellelhető, és ingerli és/vagy kiegyensúlyozza a személyiséged felszíni részét. Nem minden tulajdonságot kell ráhúzni a társadra vagy magadra, mivel a valós helyzethez egy komplett születési képlet elemzés kellene, de az általános leírásban is lesznek olyanok, amelyekből ráismerhetsz magatokra. Ha a saját Aszcendenseden kívül a többi leírásból is ismerős lenne néhány tényező, az utalhat arra, hogy abban a jegyben van a Napod, Holdad vagy más fontos tényeződ, és ehhez tükörként szintén be tud csatlakozni a párod.

A további részek tehát nem arról fognak szólni, hogy ki a hozzád illő partner, ugyanis, mint látni fogod, nincs ideális kapcsolódás. Bárkivel jövünk is össze, mindig van feszültség, mindig van tükör-effektus, tehát nem kell dátumokat nyomozni senki után, a bulváros – társkeresős asztrológiát  lehúzhatjuk a wc-n és hallgassunk az érzéseinkre. 🙂 Ha ki tud alakulni vonzalom két ember között, az azt jelenti, hogy van dolguk egymással, lesz a kapcsolatban feszültség és a megoldott helyzetekért járni fog jutalom.

Azt fogod itt megtudni, hogy mi az a közös szál, amit az összes eddigi és leendő partnered képvisel a jelenlétével és milyen viselkedés elfogadásával tudod megkönnyíteni a saját életedet a párkapcsolaton belül.

 

Ikrek Aszcendens – Nyilas Deszcendens:

A partneredből előbukkannak olyan megnyilvánulások, amivel tanítani akar téged, pozitív életmódra nevelni, vagy olyan magas/magasztos célok elé állít, aminek a megvalósítása lehetetlen és egyszerűen nem látod benne a logikát. Azt érezheted mellette, hogy a szellemi képességeid nem elegendőek ahhoz, hogy kellő ideig fenntartsd a vonzódását, valamiképpen mindig magasabbra tör, mindig jobbat mond, mindig többet tud. A túlzásaival és a spirituális érdeklődésével nehezebben juthatsz dűlőre és meglehetősen idegesítő lehet néha az az irracionalitás, amivel a dolgait kezeli. Ennél égetőbb pont lehet, ha nehezen türtőzteti magát őszinteség terén és a te szemedben a szálkát is észreveszi, sajátjában a gerendát sem. Nagyobb térre, szabadságra, színesebb, vidámabb életre és olyan körülményekre vágyik, amiben érezheti, hogy semmi sem korlátozza őt.

A Nyilas Deszcendens azt mutatja neked, hogy a duális világban a logika használható, de hit és célok nélkül nem fogsz elérni semmit. Vannak dolgok, amelyeket soha nem fogsz racionálisan felfogni és azt beilleszteni az eddigi tudásodba. Ha ragaszkodsz a reális ismeretekhez, materiális tudáshoz, akkor sosem fogsz tudni valódi fejlődést elérni. Valamennyire érdemes megnyílnod a spirituális, vallási, filozófiai témák iránt. Vagy egyszerűen csak megfigyelni a párodon (ha ezt gyakran csinálja), hogy mennyire erősen ki tudja nyilvánítani azt, hogy minden lehetséges és mindennek van értelme. Ez az erős meggyőződés hiányzik az életedből, hogy végre elkötelezd magad egy téma mellett és abban elmélyülve kitörj az ide-oda csapongásból.

Rák Aszcendens – Bak Deszcendens:

A párod meglehetősen pragmatikus, fegyelmezett, összeszedett vagy szisztematikus ember. Időnként nem értheted az érzelemmentességét, hidegségét. Mintha nem lennének benne olyan dolgok, amelyek által meghatódna, dühös lenne, sírna vagy épp elragadtatódna. Tartást és tekintélyt képvisel már-már olyan fokon, hogy az számodra istenítendő, de egyben félelmetes is. Vajon hogyan tud veled együttérezni? Vajon be tud-e fogadni úgy téged, ahogyan te befogadod őt? Az élethez való munkás, hangsúlyos és koravén hozzáállása számodra mintha csak az álmaidban lenne elérhető.

A Bak Deszcendens azt mutatja számodra, hogy meg kell tanulnod kiismerni az érzelmeidet és határt szabni nekik. Belül te úgy érzékelheted, hogy ezek folyószerűen áramlanak, nagy erejük van, szeszélyesség, gyermeteggé tesznek és ebből nincs kiút. De ott az élő példa a másik oldalon, aki azt mondja, hogy az nem lesz működőképes, hogy mindig támaszkodnod kell valakire, vagy várnod, hogy a megoldások felbukkanjanak. Ki kell fejleszteni magadban a szívós akaratot és hozzá az önfegyelmet, mivel a felnőttség ezzel jár. Gondolkodhatsz családban vagy együttműködésben, de tedd fel magadnak a kérdést, hogy mennyire adod fel magad értük? Ismered-e egyáltalán azt, hogy mire vágysz, meddig terjednek a határaid és mik az ambícióid?

Oroszlán Aszcendens – Vízöntő Deszcendens:

A társadban elég élénken felfedezhető egy magasabb szabadságigény, szabályoktól eltérés, a hagyományok figyelmen kívül hagyása vagy törekvés az egyenlőségre mindenek felett. Eléggé nehezen vagy épp semennyire sem veti alá magát az akaratodnak, nincs hierarchia kettőtök közt, cincálja a bajszodat az engedetlensége és a folyamatos közbevágása. Nem érdekli sem a hírneved, sem az eddigi eredményeid, mivel ő más értékekben gondolkodik. A földi sikerek, anyagiak, hagyományok és szabályok számára leláncolóak, ezért csak korlátozottan tud kapcsolódni. Magában is teljesen jól elvan, mivel a fejében folyamatosan finomítja azt a szubjektív világlátást, amit ő objektivitásnak hív.

A Vízöntő Deszcendens azt mutatja neked, hogy minden király udvarában van egy bolond, aki a királyon poénkodik, de az élcelődésben bölcsesség van elrejtve. Mindig lesznek olyan emberek, akiket nem tudsz kontrollálni, és akiknek akkor sem kell a támogatásod, ha jó szándékkal adod. Meg kell vizsgálni, hogy valójában miért adsz, és miért akarsz irányítani? Minél erősebben ott van benned a gyerekkori apahiány, annál erősebbel él benned, hogy egy tekintélyfigurát vagy pótapát kell játszanod. Ez a pótapaság kiterjedhet akár arra a csoportra is, akit vezetsz, és minél erősebben belehabarodsz ebbe a szerepbe, annál erősebb lehet a Vízöntő energia visszavető hatása a környezetedből: nem ismernek el, érzéketlenül bánnak veled, nullának tekintik az eredményeidet, lázadnak ellened.

Szűz Aszcendens – Halak Deszcendens:

A párodban nagyobb fokon ott lehet az együttérzés, empatikusság, menekülés a valóságtól vagy a spirituális érzékenység. Nehezen állhat össze a fejedben, hogy milyen mély az érzelmi érzékenysége, és milyen könnyen megérintődik, bár lehet, hogy nem mutatja. Az együttérzése és szolgálatkészsége az, amivel te magad is tudsz azonosulni, de ő mindenféle szabályrendszer nélkül végzi mindezt. Korlátlanul beenged másokat a saját világába, átveszi a nehézségeiket és ezzel figyelmen kívül hagyja a saját emberi testének teherbírását. Az együttérzése átsiklik a hibákon, veszélyeken és mindenkit egyenlő mértékben érdemesnek tart arra, hogy segítsen neki.

A Halak Deszcendens abban segíthet neked, hogy kicsit kijöjj a világ veszélyeinek figyeléséből, a tökéletességre törekvésből, és a szabályokkal szöszölésből. Nem kell mindent helyesen csinálnod ahhoz, hogy elfogadott legyél, vagy együttérezzenek veled. Erre alapból elég az, hogy vagy. Nem kell mindent racionálisan nézned, mivel ez csak az érme egyik oldala és bár érezheted azt, hogy még több logikával és szabállyal kell ellensúlyoznod a társad szétszórtságát, szétfolyását, a cél mégsem az, hogy te legyél az ő matek tanára. Érdemes jobban megbarátkoznod a spiritualitás és gyógyítás világával, mivel azontúl te is képes leszel azt a támogatást nyújtani magadnak, mint amit a társad születésétől kezdve magában hordozhat.

Mérleg Aszcendens – Kos Deszcendens:

A társadban felfedezhető az erős cselekvési vágy, nyílt őszinteség, versenyszellem vagy az, hogy mindent egyedül akar rohanva megoldani. Emellett nehezen kér segítséget vagy gyakran nyersebb a kelleténél. Az a fajta hév, amivel beleveti magát egy tevékenységbe, majd ugyanilyen gyorsan fel is hagy vele, számodra nehezen lehet befogadható. Az irányítás, az akarat és a tettrekészség nála mintha alap adottság lenne, és kevéssé foglalkozik azzal, hogy kit hogyan érint a tevékenykedése. Teljes határozottsággal, mindenféle vacillálás nélkül hajt végre elképesztő teljesítményeket vagy tart egyenesen a betonfalnak.

A Kos Deszcendens azt mutatja meg neked, hogy a túlzott finomkodás, illendőség, jólneveltség egy olyan útra visz téged, amiben hiányzik a cselekvés. A kényelemre és harmóniára törekvésben szőnyeg alá söprődhetnek a problémák, amelyeket valójában nyíltsággal és bátorsággal meg kellene beszélni. A művésznek is kell némi karakánság, hogy támogatókra leljen vagy a diplomatának is meg kell állnia a helyét egy állásinterjún. Bátorság, erő és cselekvés nélkül egy helyben rostokolás van, ami állandóvá teszi a másoktól való függést minden egyes kis lépésben. Az élet döntések sorozatából áll és bár lehet törekedni rá, de nincs olyan, hogy mindenki jól jár és mindenki helyesli az álláspontodat.

1. rész

3. rész

Fejléc kép forrása: www.pixabay.com