Illik hozzám a párom? – vol. 3

Az utolsó öt Aszcendens is bemutatásra kerül, amelyekhez itt az első cikkből  egy fontos adalék:

“A továbbiakban és a cikk következő részeiben leírásokat találsz Aszcendensenként arra vonatkozóan, hogy mi az, ami a párodban nagy eséllyel fellelhető, és ingerli és/vagy kiegyensúlyozza a személyiséged felszíni részét. Nem minden tulajdonságot kell ráhúzni a társadra vagy magadra, mivel a valós helyzethez egy komplett születési képlet elemzés kellene, de az általános leírásban is lesznek olyanok, amelyekből ráismerhetsz magatokra. Ha a saját Aszcendenseden kívül a többi leírásból is ismerős lenne néhány tényező, az utalhat arra, hogy abban a jegyben van a Napod, Holdad vagy más fontos tényeződ, és ehhez tükörként szintén be tud csatlakozni a párod.

A további részek tehát nem arról fognak szólni, hogy ki a hozzád illő partner, ugyanis, mint látni fogod, nincs ideális kapcsolódás. Bárkivel jövünk is össze, mindig van feszültség, mindig van tükör-effektus, tehát nem kell dátumokat nyomozni senki után, a bulváros – társkeresős asztrológiát  lehúzhatjuk a wc-n és hallgassunk az érzéseinkre. 🙂 Ha ki tud alakulni vonzalom két ember között, az azt jelenti, hogy van dolguk egymással, lesz a kapcsolatban feszültség és a megoldott helyzetekért járni fog jutalom.

Azt fogod itt megtudni, hogy mi az a közös szál, amit az összes eddigi és leendő partnered képvisel a jelenlétével és milyen viselkedés elfogadásával tudod megkönnyíteni a saját életedet a párkapcsolaton belül.

 

Skorpió Aszcendens – Bika Deszcendens:

A párodban fellelhető a csökönyösség, a hidegfejűség, az anyagi jólét erős vágya vagy a változtatásokkal szembeni erősebb ellenállás. Nehezen érthető a te intenzív nézőpontodból az az életmód, ahogyan ő a saját dolgait intézi, és ennél fogva a segítséged kevéssé kompatibilis az ő rendszerével. Úgy érezheted magad, mintha megállt volna az idő, mintha csapdába estél volna, és ha még a szellemi témákban sem találtok egymásra, akkor beköszönthet a magányosság érzése. Ez utóbbi esetben egyre kevesebb dolgot osztasz meg a pároddal, mert úgy látod, hogy áthidalhatatlan az a távolság, ami kettőtök közt tátong. Megerősödhet benned az az érzés, amit rég cipelsz: el vagy hagyatva és nem kellesz.

A Bika Deszcendens azt mutatja meg számodra, amiről már született egy zseniális mém az interneten: Nyugodjál le a p*csába! 🙂 Neked is szükséged van stabilitásra, ahonnan újra és újra elindulhatsz egy kutatásra, kalandra vagy spirituális felfedezésre, különben az egész életed egy instabil massza lesz. Amíg azt gondolod, hogy mindenki olyan intenzitással képes változni vagy érezni, mint te, addig rossz nyomon jársz. Minél inkább el tudod fogadni a társadban fellelhető lassabb változásra való igényt és ragaszkodást a megszokásaihoz, annál kevésbé lesz társas magány érzésed, közelebb tudtok kerülni egymáshoz és beteljesülhet az a vágyad is, hogy több érintést kapj tőle.

Nyilas Aszcendens – Ikrek Deszcendens:

A partneredből előbukkannak olyan racionális okfejtések, gyerekesebb megnyilvánulások, játszadozások vagy ravaszkodások, amelyekkel nem tudsz mit kezdeni. Úgy érezheted, te már ezek fölött állsz és nem ezzel kéne foglalkoznotok, hanem valamilyen magasztosabb dologgal, spiritualitással, filozófiával, emberek tanításával, hasznos ismeretek elterjesztésével, vagy az élet nagyszerűségének hirdetésével. Minek kéne itt szöszmötölni azzal, hogy összekötjük a pontokat, öncélúan vitázunk, megfigyelőt játszunk, mikor sokkal nagyobb léptékben is lehetne gondolkodni és ezért előfordulhat, hogy a saját nézőpontod szerint szeretnéd átnevelni a társadat. A tanára, mestere, guruja lehetsz ahelyett, hogy a párja lennél.

Az Ikrek Deszcendens azt jelzi számodra, hogy mindenféle tudásnak kell, legyen olyan formája, ami a legegyszerűbb elme, azaz a gyerek számára is átadható. (Nem a párod a gyerek, az Ikrek energia analóg a gyerek archetípussal.) Amíg fentebb helyezed magad, képtelen leszel egy szinten kapcsolódni a pároddal. Nem lesz köztetek más, csak távolság. Emellett az Ikrekben lévő mozgékonyság, kíváncsiság és barátkozós hajlam azt mutatja, hogy ismerd meg a környezeted, tudd, kiket akarsz segíteni vagy tanítani. Ehhez az kell, hogy mindent és mindenkit a saját szintjét ismerj meg, ne felülről ránézve elnagyoltan. Minél inkább hajlandó vagy az érzékszerveiden keresztül megismerni a világot annál átadhatóbbá válik a mondandód és annál jobban átérezheted a társad nézőpontját is.

Bak Aszcendens – Rák Deszcendens:

A párodban gond nélkül áramlik a gondoskodás, az anyai ösztön, a meghallgatási készség vagy a törődés vágya, viszont időnként nem tudsz mit kezdeni a passzivitásával, a hiperérzékenységével és az álmodozásával. Sokkal pragmatikusabban és racionálisabban gondolkodsz, mint ő és csodálod, vagy épp féled az érzelmi elragadtatásnak azt a fokát, amit ő zsigeri szinten képvisel. A tények és adatok kevéssé terelik őt a megfelelő mederbe, nem tudod irányítani, kisiklik a kezeid közül akár a víz. Számára együttérzés kellene, és mint neked is, rendeződés a belső világgal. Amíg ez nincs, addig elbeszéltek egymás mellett.

A Rák Deszcendens azt mutatja számodra, hogy amíg fel nem oldódsz, ki nem mutatod jobban az elfojtott érzéseidet legalább a társad irányába, addig kisajtolhatod magadból a legpazarabb teljesítményt, az sem lesz elég. Nem kell olyan érzékenynek lenni, mint ő, de minél jobban megismered és elfogadod az érzelmeidet, annál könnyebben és együttérzőbben fogod tudni kezelni az ő érzékenységét és az esetenkénti anyáskodását. Ez nem egy újabb feladat, amit 120%-ra meg kell csinálni, az érzelmek sokkal ingoványosabbak a racionalitásnál. Inkább hagyatkozz arra, amihez születésedtől kezdve értesz: figyelj és tanulj. Amikor pedig úgy látod nem megy, fordulj egy hozzáértőhöz.

Vízöntő Aszcendens – Oroszlán Deszcendens:

A társad elég nyilvánvalóan mutatja a kontrollálás, a maximalizmus, a nagyvonalúság vagy a színpadiasság jeleit. A te szabályoktól mentesülni akaró attitűdödhöz nehéz hozzáegyeztetni a hagyományokon, klasszikus értékeken, dinasztiális gondolkodáson alapuló viselkedését. Úgy érezheted, mintha azt próbálná rád kényszeríteni, amitől a legjobban ódzkodsz, a fennhatóságot, és ezért a kapcsolatok terén megélheted a lázadás különböző fokait. Kezdve attól, hogy még férj-feleség felállásban sem tudod párodnak hívni a másikat, egészen addig, hogy nyíltan ellentmondasz mindenre, amit ő képvisel.

Az Oroszlán Deszcendens azt mutatja meg számodra, hogy képtelenség kiugrani a földi keretekből. Itt már évezredek óta természeti törvényekre épül az élet és lehetsz te bármilyen egyedi látásmódú zsenipalánta, akkor is alá vagy vetve ezen szabályoknak. Emellett nem segíthetsz az embereknek az emberek kihagyásával. A Vízöntő energiában buzgó társadalmi felelősségvállalás, szabadság, egyenlőség testvériség egyszerűen működésképtelen, ha nem a földön jársz. Ki kell jönni a fejedből, az algoritmusaidból, beleharapni egy jó szaftos gyümölcsbe, inni rá egy finom bort és a bőrödön tapasztalni a valóságot. Az Oroszlán energia zsarnokoskodó, kivagyi, atyáskodó oldala mindaddig ott lesz az életedben zavaró tényezőként, míg meg nem ismerkedsz vele.

Halak Aszcendens – Szűz Deszcendens:

A párodban erősebben ott van az analitikus látásmód, a kalkulálás, a szerénység vagy a hibakeresés. Nehezen fér a fejedbe, hogy miért kell ennyi tényezőt figyelembe venni, miért kell ennyit agyalni és miért kell ennyire szabályszerűen cselekedni, mikor csak egy fontos dolog van a világon: elfogadni mindent és mindenkit. Az empátiáddal és emberszereteteddel ütközik a társad logikája. Segítőkészségben, alázatban egyeztek, de a mód, ahogyan azt előhozzátok magatokból teljesen más. Számodra magától értetődő, hogy mindenkit meg kell menteni, mindenkit el kell fogadni és osztozni kell a fájdalmon, hiszen mindenki szenved.

A Szűz Deszcendens azt mutatja meg számodra, hogy a teljesítőképességednek, elfogadásodnak egész addig vannak határai, amíg nem válsz Istenné. Amíg ez be nem következik, addig ne játssz angyalt. A Szűz energiában lévő logikai készség arra tanít, hogy ne próbáld elvenni mások nehézségeit, mivel azt nekik saját maguknak kell megdolgozniuk, ez a törvény. Tegyél különbséget, kategorizálj, és állíts fel szabályokat arra, hogy kinek milyen mértékben adod az energiádat, mivel emberi testben ez véges. A merengésre vagy fókuszálatlan álmodozásra szánt idődből csípj le egy darabot, amit aztán fordíts rendszerezésre, saját magad elemzésére vagy a tested egészségére.

1. rész

2. rész

(Fejléc kép forrása: www.pixabay.com)