Mire számíthatunk egy Skorpiós időszakban?

Nézzük át először röviden, hogy a hétköznapi életünkben hogyan jelenik meg a Skorpió energia.

Tegyük fel, hogy elindult egy párkapcsolatunk és már azon a ponton vagyunk, ahol a kapcsolat még tart, de kezd kipörögni a szerelem. Lecseng a rózsaszín köd, kivonulnak a hormonok és hopp, a kedvesünk már nem is az az ember, akit korábban megismertünk. Még az is leeshet, hogy mi magunk miket vetítettünk eddig a kapcsolatba, ami valójában nem is volt ott. Indul a lejtmenet…

(Félkövérrel jelöltem a tipikusan Skorpió energiához tartozó fogalmakat.)

Szélsőséges érzelmek és csalódottság uralkodik el rajtunk, krízisként éljük meg a helyzetet és hirtelen nem tudunk mit kezdeni magunkkal.  A rádöbbenések, a saját vakságunk és a csalódás hatására nagy adag düh termelődik bennünk, amit egy ideig még elfojtunk, szeretetbe csomagolunk, de érezzük, hogy nem tartható sokáig a passzív és aktív agresszió kettősében való tépelődés.

Elkezdünk elzárkózni a másiktól, és az iránt kutatni, hogy ez a helyzet mégis hogyan fordulhatott elő. Saját magunkkal szemben is bizalmatlanná válunk, mivel csalódtunk a józanságunkban. Jobbnak látjuk, ha az érzékeny belső világunkat jó erős védelemmel látjuk el, akár be is fagyaszthatjuk az érzelmeinket, míg a titkokat fel nem tárjuk. Innentől kezdve gyanakvással fogadunk minden késztetést, ami belőlünk vagy a társunktól jön, és nem működik sem a szenvedély, sem a szexualitás kettőnk közt.

Egy idő után válaszút előtt állunk: vagy darabokra szedve az érzelmeinket és az eseményeket lemegyünk a téma mélyére, és bízunk abban, hogy az örvény alján átfordulunk. Vagy keresünk egy segítőt és vele közösen feltárjuk az árnyékos oldalunk azon részét, amely a felszínen az agresszió és szélsőségesség formáját ölti. Egyéb esetben arra számíthatunk, hogy a kapcsolat ebben a gyanakvó, bosszúálló, szurkálódó közegben meghal.

Bármelyiket is választjuk, szükség van a kíméletlenségre, tehát ha már belekezdtünk, akkor végig is csináljuk az átváltozást. Jó esetben a feszültségnek vagy a belső munkának köszönhetően megvilágosító pillanatokon esünk át és feltárul előttünk a kapcsolaton belüli játszmázásaink oka. A ledöbbenés átütő erejű! Hirtelen világossá válik, hogy mi magunk is épp annyira ludasok vagyunk, mint a másik és ez a tapasztalat visszahoz minket a felszínre. Egy megváltozott, megújult személyiséggel és mélyebb önismerettel tudjuk folytatni az életünket. Egy fokkal jobban megismertük az árnyékunkat, a végleteinket, így a következő körben már ráérezhetünk arra, ha kezd behúzni az örvény.

asztrológia, skorpió
Forrás: https://www.peoplematters.in

Fogadok, hogy mindannyian átestünk már valamelyest hasonló folyamaton legalább egyszer az életben és ehhez nem feltétlenül kellett egy párkapcsolat. A válságot meg lehet élni egy kényelmetlen döntési helyzet, egy lakásvásárlás, gyerekvállalás vagy IKEA bútor összeszerelése kapcsán is. 🙂 A közös pont mindegyikben a krízis és az abból való átfordulás.

Mivel a Skorpió energia a krízis fogalmához is köthető, a Jupiter pedig a bőséghez, ezért ne zárjuk a kettő kombinációját sem a következő egy évből. Igaz, hogy anno a Jupiter megkapta a Nagy Jótevő címkét, tehát elvileg olyan dolgok köthetők hozzá, amelyek könnyebbséget, megszabadulást, segítséget hoznak, de a módszere mindig attól függ, hogy melyik jegyben jár. Jelen esetben a Skorpió energia felhasználásával a teljes átváltozás módszerén keresztül nyújt segítő jobbot. Úgyhogy nem Hádészt kell várnunk minden nap a bejárati ajtónál, csupán tudatában lenni annak, hogy az előttünk álló időszakban egy életterületünk jól látható módon át tud alakulni és ehhez még segítségünk is lesz bőven, ha kinyitjuk a szemünket.

Az átalakulásnak jól elkülöníthető részei vannak. Mivel emberként a biztonságkeresés ösztönszerűen kódolva van bennünk, ezért minden nagyobb változás első lépése a konfrontálódás kell, hogy legyen. Ez egyértelműen romboló hatású, mivel le kell épülnie a réginek, hogy aztán jöhessen a második lépés, a romok eltakarítása, majd a harmadik, az új rendszer felépülése.

Ha bárki születési horoszkópjára vetünk egy pillantást, feltűnhet, hogy mind ugyanarra a 12 szeletből álló körre épül fel, amit zodiákusnak hívnak. Erre vetülnek rá az égitestek, a házak és a fényszögek. Tehát mindenki képletében ott van a Skorpió energia is, de a születés időpontjától függően más és más házba (életterületre) esik. Akinek például az Aszcendense, Napja, Holdja kötődik ehhez a jegyhez, annak több meló és több történés szokott lenni egy Skorpiós időszakban, de a többiek sem lógathatják a lábukat, mivel valamilyen ház, azaz valamilyen életterület elő lesz véve az életükben.

asztrológia, előrejelzés

 

Alább tehát azt fogjuk megnézni, hogy kinek mely háza van érintve a következő egy évben. Ehhez minimum szükség lesz arra, hogy ismerjük az Aszcendensünk jegyét. Ha valaki ezt még nem tudná, akkor derítse ki, hogy hány óra, hány perckor született és ebbe a netes kalkulátorba táplálja be az adatokat. A bal szélső vízszintes tengely lesz az Aszcendens és amelyik jegybe mutat, azt kell alapul venni.

Fontos, hogy a lentieket olvasva, a teljes egyéni előrejelzésünk egy szeletét kapjuk meg. Tehát nem csak a leírtak és nem pont úgy fognak felmerülni, mivel egyénenként más és más háttérrel rendelkezünk. Azt javaslom, hogy mindenki fontolja meg azt a részt, ami rá vonatkozik, vegye elő a kritikus szemét és tesztelje a mindennapokban a leírtakat. Ha valaki bővebben kíváncsi az elkövetkező időszak lefolyására, akkor nézze át az éves előrejelzés leírását.

Először is keressük ki a saját Aszcendensünk jegyét és az alábbi felsorolásból ki lehet választani, hogy mely házak érintettek a mi esetünkben. Ezekben fog a Jupiter a következő egy évben előfordulni, lentebb pedig megtalálható minden házhoz a leírás. (Akinek két jegy határán van az Aszcendense, az olvassa el mindkét jegyhez tartozó leírásokat.)

 • Kos Aszcendens: 7-8. ház
 • Bika Aszcendens: 6-7. ház
 • Ikrek Aszcendens: 5-6. ház
 • Rák Aszcendens: 4-5. ház
 • Oroszlán Aszcendens: 3-4. ház
 • Szűz Aszcendens: 2-3. ház
 • Mérleg Aszcendens: 1-2. ház
 • Skorpió Aszcendens: 12-1. ház
 • Nyilas Aszcendens: 11-12. ház
 • Bak Aszcendens: 10-11. ház
 • Vízöntő Aszcendens: 9-10. ház
 • Halak Aszcendens: 8-9. ház

1. ház

A Jupiter ebben a házban azt mutatja, hogy bőséggel van téma a személyiségünkhöz, az énképünkhöz, a temperamentumunkhoz, a fizikai testünkhöz kötődően. Az átvilágítás megmutatja, hogy milyen egyéni vonásokkal tartjuk magunkat a leginkább azonosnak a felszínen, és mi van emögött a tudatalattiban. Ennek kapcsán az a legfontosabb, hogy az összes olyan dolog, amire a padlón toppantva azt mondjuk, hogy „márpedig én ilyen vagyok”, annak biztosan van valamilyen rejtettebb háttere. Például egy megfelelési kényszer a szülők felé, egy függőség, egy ártatlan családmegmentő akció vagy egy korai megszégyenültség. Főleg ezekben a témákban mutat utat a Jupiter, és rajtunk áll, hogy foglalkozunk-e velük. Meg kell nézni azonban a másik végletét is a történetnek, mivel egy tudatalatti blokkal való szembesülés nincs haverságban a biztonságkeresésünkkel. Tehát óhatatlanul előjönnek majd az ellenálló mechanizmusaink, amelyek a felfuvalkodás, túlzott büszkeség, kivagyiság, nagy megmondások, eltúlzott reakciót formáját vehetik fel. Úgyhogy bármelyiket is tapasztaljuk ezek közül, az egy elég erős jelzés arra, hogy irány terápiázni.

Ha megoldjuk az itt felmerült feladatokat, akkor annak eredménye az szokott lenni, hogy egyrészt tágulnak az én-határaink. Azaz a „márpedig én ilyen vagyok” helyett képesek vagyunk azt mondani, hogy „én ilyen is tudok lenni”. Másrészt egészségesebb önértékeléssel, nagyobb önbizalommal és kockázatvállalási hajlammal tudjuk folytatni az életünket.

 

2. ház

A Jupiter ebben a házban azt mutatja, hogy a fizikai biztonságérzetünkkel, a birtoklási vágyunkkal, az anyagiakkal kapcsolatban lesz teendő. Ami itt átvilágítódhat, az mind kapcsolódik azokhoz az alap dolgokhoz, amelyeket csecsemőként valamilyen mértékben megkaptunk. Például az etetés, altatás, érintés, fizikai védettség érzete, a kiszámítható környezet megléte. Amilyen mértékben ezek hiányosak voltak a gyerekkorban, olyan mértékben törhet a felszínre a Jupiter 2. házas barangolása alatt a felhalmozási vágy, a birtokláskényszer, a garasosság vagy a túlbiztosított megoldások hajszolása. A családállítás, a születésterápia vagy a transzlégzés technikája lehet a legcélravezetőbb abban, hogy feltárjuk ezeket a nagyon fiatalkori szorongásokat és az oldások segítségével kisimuljon ez az életterületünk.

Megoldás esetén a 2. házban járó Jupiter az anyagiak bőségét szokta jelenteni, ami nem feltétlenül lottó 5-ös, de annyi borítékolható, hogy jobban megtérül a befektetett munkánk, nőhet az anyagi beáramlás és könnyebbé válik a pénz kezelése. Kitágulhat a nézőpontunk abba az irányba, hogy a fizikai biztonságérzetet nem csak a felhalmozással tudjuk megteremteni, hanem természetjárással, agyagozással vagy barkácsolással is.

 

3. ház

A Jupiter ebben a házban azt mutatja, hogy lesz feladat a kommunikációs-, értelmi képességeinket, rokonságot, és testvérünket illetően. Ami ezek közül a legfontosabb szokott lenni, az a testvérrel való viszony. Ennek átvilágítása során derülhet fény arra, hogy bármennyire utáljuk is egymást, egyívásúak vagyunk. 🙂 Körvonalazódhat az a közös családi vonás, ami mindkettőnket összeköt és éles tükörként állhat szemben velük a testvérünk egy-egy beszólásában. Akinek nincs testvére annak főleg az értelmi képessége, intellektusa kapcsán azzal lesz dolga, hogy miként szerepel az életében a végletes csapongás. Például elkezdünk olvasni egy könyvet aztán 10 oldal után a polcra rakjuk és elkezdünk olvasni egy másikat. Vagy ha ránézünk egy hosszabb cikkre a neten, már feláll a szőr hátunkon és inkább megnézünk egy macskás videót a youtube-on. A Jupiter energiája tehát az intellektusunk csapongására viszi a keresőfényt és emögé tudunk belesni.

Ha megoldottuk akár a testvéri, akár az értelemmel kapcsolatos blokkokat, akkor a jutalom egyrészt az szokott lenni, hogy simább a viszony a tesóval, könnyebb vele az együttműködés és olyan kvalitásait ismerhetjük meg, amit még soha nem mutatott ezidáig. Másrészt az értelmünk könnyebben fókuszálódik, tehát amit elkezdünk, abban könnyebben tudunk mélyülni és megnőhet a kereslet az önismereti, pszichológiával kapcsolatos, spirituális információkra.

 

4. ház

A Jupiter ebben a házban azt mutatja, hogy bőven lesz teendő a saját eredetünkkel/gyerekkorunkkal, otthonunkkal, családunkkal kapcsolatban. Az átvilágítás itt azt célozza be elsősorban, hogy milyenek voltak a fogantatásunk és a születésünk körülményei. Például volt-e valamilyen megrázó történés az anyukánkkal, fiúnak vártak-e minket, de közben lányok lettünk, nem vártak minket, becsúsztunk, kiszakadt az óvszer. Ezek mindegyike nagyon fontos és nagy körültekintést igénylő téma, tehát ne próbáljuk úgy megoldani őket, hogy a tökéletes születést vizualizáljuk. Inkább menjünk családállítóhoz, kineziológushoz, pszichodrámára vagy születésterápiára. Másodsorban a Jupiter a gyerekkorunk szinte egész szakaszát átvilágítja, aminek következtében a még fel nem dolgozott sérülések, megszégyenülések, családi játszmák emelődhetnek ki a tudatalattinkból és akár pöccre pontosan lejátszódhatnak újra a szemünk láttára. A különbség annyi lesz, hogy a két esemény között már eltelt x év és jó esetben azóta már tudatosabbakká váltunk, tehát kezelhetőbb a történet. Nem túl kedvező esetben megjelenhet bennünk az aktív és passzív agresszió kettőse, amit a családtagokon szeretnénk levezetni. Ha ilyet tapasztalunk, akkor inkább menjünk le a terembe egy fél órára bokszzsákot püfölni vagy fussunk egy jó nagy kört. A lényeg, hogy valamiképp izzasszuk ki magunkból a mérget, különben a döntéseink és az ítélőképességünk nem lesz megbízható.

Ha megoldottuk az itteni feladatokat, akkor egyrészt rengeteg nagyon fiatalkori tehertől meg tudunk szabadulni végre, másrészt pedig a családi élet, a családi kötelezettségek, a szüleinkkel való kapcsolat mind finomodik. Előfordulhat ennek kapcsán olyan történés is, hogy egy előnyösebb letelepedést, otthonváltást, bővítést vagy átrendezést tudunk végrehajtani.

 

5. ház

A Jupiter ebben a házban azt mutatja meg, hogy miféle tényezők miatt igényelhetjük a végletességet a párkapcsolat kezdeti szakaszán, miért van bennünk a szélsőséges biztonsági játék és az ésszerűtlenség kettőssége a kockáztatást igénylő dolgokban és miért jelenhet meg bennünk aránylag többször a büntetéssel nevelés a gyerekeinkkel szemben. Az átvilágítás tehát az ezekkel kapcsolatos blokkokat tárja fel és mint minden esetben, itt is találkozhatunk az ellenálló mechanizmusainkkal. Az eltúlzott szexuális étvágy, az élet örömeinek kifacsarása, a kontrollmánia a gyerekekkel szemben mind egy-egy tünet arra, hogy a felszín alatt több dolog történik, mint gondolnánk.

Megoldás esetén meglehetősen nagy esély van rá, hogy kiegyensúlyozódik a gyerekeinkkel való viszony, a kockázatvállalási hajlandóságunk, a szexuális életünk és egy fokkal megengedőbbek vagyunk az élet örömteli oldalával szemben. Akár a semmiből új hobbit, kikapcsolódási formát választhatunk és az inspiráció is aránylag többször megrohan minket. Aki alkotótevékenységgel, művészetekkel, kreatív dolgokkal foglalkozik, annak egy kincsesbánya lehet ez az időszak… persze a megoldási szakasz után.

 

6. ház

A Jupiter ebben a házban azt világítja meg számunkra, hogy mi az oka az akár sorozatos egészségügyi bajainknak, a munka világát uraló végletességnek, és annak, hogy érzetre nekünk mindig többet kell leróni a világgal szemben, mint másoknak. Mintha a mindennapok nyűgje, a napi rutin gyakran olyan formákat öltene, ami felforralja az agyvizünket. Mivel a 6. ház  többek közt a kötelességek területe és az itt lévő Skorpió szélsőségesíti a területet, ezért az életünk során valóban azt érezhetjük, hogy szinte minden a mi felelősségünk:  a családunk, a szüleink, a testvérünk, a szomszéd jóléte, a szegény rokonság vagy akár az is, hogy az épp beszabadult poloska kajához jusson. 🙂 Mintha valami nagy dolog miatt kellene vezekelnünk, aminek lehet, hogy sosem lesz vége. Nos e mögé tudunk bepillantani és ahelyett, hogy a szöges ostorral továbbra is a saját hátunkat csapkodnánk, út nyílik arra, hogy kioldjuk a nyűgök hátterét. Az ellenállásaink a növekvő felelősségérzet, a megmentési kényszer, a maximális tűrőképesség formájában jelenhetnek meg. Tehát sportot űzhetünk abból, hogy meddig bírjuk még. Ha ezek valamelyikét tapasztaljuk, akkor inkább legyen 1-2 mély levegő és irány a blokkoldás.

Megoldás esetén a munkánkban lévő kötelezettségek, a munka súlya, a mindennapok nyűgjei finomodnak. Emellett pedig az egészségügyi bajaink, amelyekkel már jó ideje küzdünk, gyógyulásnak indulhatnak. Nem utolsó sorban pedig megszülethet bennünk az a felismerés, hogy senkit nem tudunk megmenteni a saját sorsától.

 

7. ház

A Jupiter ebben a házban azt világítja meg számunkra, hogy azok a témák, amelyeket a társunk szélsőségesen mutat nekünk, hogyan merülnek fel a saját életünkben. Ez lehet akár valamilyen függőség, önsorsrontás, önmarcangolás, passzív agresszió, önsajnálat vagy szürke látásmód. Valójában amilyen erővel idegesít a másik viselkedése a felsorolt témákban, pontosan olyan erővel dolgozunk azon, hogy saját magunkban ne ismerjük el ezeket a mintákat. Az ellenálló mechanizmusok pedig azt mondathatják velünk, hogy támadva vagyunk a párunk vagy a külvilág által. A támadásra pedig háromféle módon tudunk reagálni: halottnak tettetjük magunkat, visszatámadunk vagy elmenekülünk. Teljesen automatikusan ezen három „megoldás” valamelyikét választhatjuk minden feszült párkapcsolati szituációban. De a Jupiter közben mutatja az utat a negyedik megoldás felé, ami az indulatok mögé látáson alapul. Azaz dolgozza fel mindkét fél a saját kivetülő traumáit és aztán egy fokkal értelmesebben lehet latolgatni, hogy van-e valódi összetartozás.

Ha eredmény születik a feldolgozás során, az abban szokott megmutatkozni, hogy csillapodnak a végletek a kapcsolaton belül, élénkül a szexuális élet, kialakulhat közös szellemi, spirituális érdeklődés és felfénylik a kapcsolat kedvezőbb jövőképe.

 

8. ház

A Jupiter ebben a házban azt világítja meg számunkra, hogy milyen a kapcsolatunk az elmúlással, veszteségélményekkel és miféle eltitkolt témák lapulnak a tudatalattinkban, amelyek a családban tabuként vannak kezelve. Például nem beszélünk róluk, mert az úgy jobb, vagy meg sem említjük egy rokon nevét, mert ő a család szégyenfoltja. Azonban az átvilágítás során a tabu témákkal való szembesülés elkerülhetetlen, és nem mindegy, hogy tudatosan vagy tudattalanul megyünk neki a feladatnak. Arra érdemes felkészülni, hogy olyan információkat tudhatunk meg a családról, a múltunkról, a közelállókról, amelyek kiakaszthatnak minket. Előfordulhat, hogy egy családtagunk közelebb kerül a halálhoz és emiatt érzünk magunkban krízist. Esetleg mi magunk is közelebbről megismerkedhetünk az elmúlás élményével egy műtét vagy jobb esetben egy nagyon élénk és szélsőséges álom formájában. Bármelyik változat következik be, a közös pont mindegyikben a mélység és a gyász. Ha nem figyelünk oda, akkor ez egy lehúzóbb időszak tud lenni az életünkben és simán lemaradhatunk a Jupiter nyújtotta segítségekről. Ennek a szakasznak is, mint ahogy az összes többinek az lenne a lényege, hogy valami alól felszabaduljunk és könnyebbedjen az életünk. A halál, az elmúlás és a veszteség mind olyan téma, ami még társadalmi szinten is tabunak számít itt nyugaton, így fel kell kötni a gatyát. Nagyon érdemes segítséget igénybe venni a feldolgozáshoz.

Eredményes belső munka esetén a halál és az elmúlás témáját beintegráltuk a mindennapjainkba. Tisztán látjuk, hogy ez a világot alkotó három nagy erő (építő – fenntartó – lebontó) része és semmi sem marad fenn örökké. Mivel egy ciklikus világban élünk ezért minden teremtett dolognak az a sorsa, hogy az ideiglenes fennmaradása után lebomoljon. Így van ez a tárgyainkkal, a kapcsolatainkkal és a testünkkel is.

 

9. ház

A Jupiter ebben a házban kimondottan otthonosan érzi magát, mivel saját területen jár, de a Skorpió energiát azért ne vegyük ki a kalapból. Itt járva az átvilágítás az életszemléletünk, az istenképünk, az idealizált céljaink és a filozófiánk területén zajlik. Legfőképp az van elővéve ezek közül, hogy mit istenítünk szélsőségesen, miért vagyunk úgy oda, hogy az életünket adnánk érte, mit emeltünk annyira piedesztálra, hogy elérhetetlen célként lebeg a fejünk felett. Maga az idealizálás azért alakul ki bennünk, mert 1 és 3 éves korunk között történt velünk egy megrázó esemény, amelyet úgy tudtunk befogadni, hogy elkezdtük felmenteni/isteníteni a tettest. Felnőttként már ezzel az a baj, hogy minden idealizálást realizálás követ. Azaz a vattacukor mennyországból az aszfalton landolunk. 🙂 Szóval amíg a Jupiter ebben a házban jár, szépen sorra vehetjük azokat a témákat, amelyeket jól feltupíroztunk, amelyekben már nem egyszer arcra estünk és vihetjük őket a segítőhöz reparálásra.

Ha megszületik a megoldás, akkor az abból figyelhető meg, hogy kinyílnak a szellemi távlataink a vallások, filozófiák, spiritualitás, az analógiás látásmód irányába. Lehetőség nyílik idegen kultúrák megismerésére, külföldi utazása, ami esetleg egyben önismereti jellegű vagy olyan felsőfokú tanulmányokra, amelyek a bölcsészettel állnak kapcsolatban.

 

10. ház

A Jupiter ebben a házban azt világítja meg számunkra, hogy mit tudunk elérni ebben az életben, merrefelé tart a hajónk orra és ehhez mit kell átalakítanunk a karrier, hivatás területén. Mivel a Jupiter főleg könnyebbít, irányba állít és segít, mi pedig nagyon tudunk ragaszkodni a szokásainkhoz, ezért az ő tarsolyában is van olyan eszköz, amivel képes rombolni. Ez az eszköz a bőség áradása. Amint megközelíti a 10. ház elejét, már akkor érezhetővé válik egy mocorgás a munkánkkal kapcsolatban. Minél távolabb áll a karakterünktől az a munka, amit aktuálisan végzünk, annál erősebben érezzük az energiainjekciót és annál nagyobb az esélye, hogy kirobbantjuk magunkat a székből. Erre a Skorpió energia végletessége miatt egész nagy esély van és jó esetben úgy tudjuk ezt megtenni, hogy van egy előnyösebb következő állomás a tarsolyunkban. Ha érzékeljük a feszítést, de nem merünk tervezni, nem merünk újat tanulni, sőt úgy vagyunk vele, hogy itt fogunk megöregedni, ha fene-fenét eszik is, akkor ne lepődjünk meg, ha az élet ellentmond a ragaszkodásainknak. Vegyük célkeresztbe azokat a blokkokat, amelyek a sikerességünket, elismertségünket, kiteljesedésünket gátolják.

Fontos, hogy nem kell kötelező jelleggel munkahelyváltást előrevetíteni. Ha megoldás születik, az is elképzelhető, hogy cégen belül, csoporton belül totálisan átalakul a helyzetünk, a megítélésünk, a tekintélyünk, vagy a hírnevünk. Elképzelhető még nagyobb anyagi elismertség, magánvállalkozás könnyebb elindítása, vagy előléptetés. Nem beszélve arról, hogy sínre kerülhet a jövőképünk.

 

11. ház

A Jupiter ebben a házban azt világítja meg számunkra, hogy mi az oka annak a végletességnek, amit a barátok körében, egy csoportban, vagy a pártfogóinkkal, mestereinkkel élünk meg. Az átalakuláshoz szükséges témákat tehát a barátaink, a pártfogóink, pártfogoltjaink, csoportunk, tanítóink tolják elénk egész érzékletesen. Az átvilágítás azokat a blokkokat mutatja meg nekünk legelőször, amelyek által a felszínen alkalmatlannak, tehetségtelennek vagy antiszociálisnak érezzük magunkat. Ami leginkább károsodik ebben a folyamatban, az a jövőképünk és a hosszú távú terveink. Előfordulhat, hogy a Jupiter a bőséget úgy hozza meg erre a területre, hogy először szétfeszíti a nem működő barátságokat, tanár-diák, mester-tanítvány, csoport-csoportfő kapcsolatot és mindezek után végre van tér az átalakuláshoz.

Az eredményt onnan vehetjük észre, hogy a baráti kör akár teljesen átalakulhat/felminősülhet, több hasonszőrű kapcsolatunk alakul ki. Értelmes, támogató, és az egyént középpontba helyező támogatókra, pártfogókra bukkanhatunk és kialakul egy hosszú távú cél, ami akár több évre is meghatározza az életünket.

 

12. ház

A Jupiter ebben a házban egy a 8. házhoz nagyon hasonló dolgot világít meg számunkra: a magányt. A keresőfény rávetül a témára és olyan események teremtődhetnek meg az életünkben, amelyek a bezártsággal, egyedülléttel, társas magánnyal kapcsolatosak. Ezeknek az eseményeknek a közös vonása, hogy annyira ködösek, megfoghatatlanok, hogy nem tudjuk se átlátni, se irányítani őket. Mintha el kéne szenvedni őket ahhoz, hogy a folyamat végén átalakuljunk. Amíg itt jár a Jupiter, az életünkben felbukkanhatnak olyan párkapcsolatok, munkakapcsolatok, családi történések, egészségügyi lerongyolódások, amelyek látszólag csak az energiát szívják belőlünk, de mindez céllal történik. Már a folyamatok közben olyan felismerésekre tehetünk szert, amelyeket le nem cserélnénk semmi másra. Ugyanis a mély karma dolgozódik meg ebben a szakaszban. Az a réteg, amelyhez önmagunk nem igazán tudunk hozzáférni, ezért egy másik ember nyomja be rajtunk a megfelelő gombokat és a feldolgozáshoz kell egy segítő, tanító, tanácsadó vagy egy terapeuta. A Jupiter arra is felhívja a figyelmet, hogy az életünknek ugyanolyan szerves része a magány, az elzártság, mint ahogy az anyagiak. Kell az én-idő, kell az egyedüllétben meditálás/relaxálás/gondolkodás, és nem lehet folyton csivitelve pörögni.

Ha eredmény születik az itt feljött blokkok feldolgozásában, az elég szemmel láthatóan megmutatkozik, méghozzá a spirituális érettségben. A béke, a nyugalom és az analógiás látásmód sokkal erősebben megmutatkozik az életünkben, emellett pedig a képességünk a feltétel nélküli elfogadásra, szeretetre szintén ugrik egy lépcsőfokot. Emberibbé, esendőbbé, egótlanabbá, de egyben erősebbé is válunk.


Fejléc kép forrása: www.pixabay.com