Aphrodité a nightclubban

Az asztrológiának van egy nagyon fontos alapelve, ami modernebb szóhasználattal a szinkronicitás. A kifejezést C. G. Jung találta ki azokra az eseményekre, amelyek köznapi szinten csak lazán voltak kapcsolatban egymással, de a bekövetkeztük mégis egy mélyebb összeköttetést rejtett.

Ehhez van egy friss példám, ami tegnap esett meg. A facebookon elolvastam egy humoros jegyzetet arról, hogy melyik csíkos rovar milyen viselkedésű, mennyire veszélyes. Akaratlanul feltörtek gyerekkorom emlékei a hátsó kertről, ahol mindig óvatosan kellett mozogni, mert tele volt lódarázzsal. Délután lementem edzeni a megszokott kondiparkba és bemelegítés közben elkezdte valami finoman böködni a karomat. Odanézek és egy 4 cm-es darázs ismerkedett a bőrömmel! Az itt következő ádáz küzdelmet már nem írom le, csupán az érzés táplálta szinkron jelenség a fontos. 🙂 Egyetlen alkalommal sem volt gondom a parkban a rovarokkal, de pontosan aznap öltött mindez fizikai testet, amikor a cikket olvastam és beindult bennem a múlt érzete.

Ugyanezen elv alapján működik az asztrológia is. Amint az égitestek által reprezentált archetípusok helyzetbe kerülnek, valami történik az érzelemvilágunkban majd az anyagi világban is, mint szinkronjelenség.

A múlt heti fonalat folytatva a Vénuszt emelném ki, aki tegnap belépett a Skorpió jegybe, és ma az egyik rádió reggeli műsorában a zaklatókról és szexuális aberrációkról volt szó. Látszik, hogy a közhangulat leköveti az archetipikus történéseket. Nos, Aphrodité október 31-ig a Skorpióban lesz, majd kb. egy hónapra visszalátogat otthonába, a Mérlegbe, hogy aztán december 2-től ismét megkezdje január 7-ig tartó körutazását Skorpió-országban.

vénusz, skorpió, asztrológia
Forrás: www.pixabay.com

Ez nettó 3 hónap erős átalakító hatást jelent a kapcsolódásainkat, a gazdasági érdekeinket, a küllemünkhöz kötött értékünket és a szerelmi, szexuális életünket illetően. A Vénusz a békés, harmonikus Mérleg és a lassú, biztonságos Bika jegyekben érzi jól magát. Ha a Skorpióval akarjuk összerakni, akkor a vonzás – szúrás kettőse egy ideillő hasonlat.

Például:

  • Nőként majd megesz a fene egy izmos, kockahasú huszárért, csodák csodájára összejön a rég várt randi, majd ott helyben derül ki, hogy a fickó egy érzelmi fekete lyuk. Porig rombolódik a hetekig épített vágyépítményed. De sebaj, vannak szép kockái és összeszorított fogakkal, de be kell teljesíteni a filmekben látott jeleneteket legalább egyszer. Úgyhogy beadod a derekad és beindul egy hosszabb, kizsigerelő játszma.
  • Vagy férfiként már annyi pornót néztél, hogy a fejedben van egy minta, amit az összes szembejövő nőre megpróbálsz ráhúzni és akire passzol, arra foggal-körömmel rácuppansz. Összejön a randi, de valami nem stimmel. Már eltelt legalább fél óra, és még mindig nem teszi szét a lábát és kezd el téged isteníteni minden ok nélkül. Leomlik a pöpecül felépített illúziód és levonod a következtetést: átvert az élet, átvertek a nők.

Két szélsőséges játszmát írtam le nagyon röviden, amelyeken kívül természetesen ezerféle arcot ölthetnek a történések. Mégis mi a közös mindben?

A vonzás – szúrás felállás kezdő szakaszában nagyon felfokozottak a vágyaink, amit lekövet a hormonrendszer, majd hirtelen váltással lemegyünk a folyamat aljára, és ott átfordul minden az ellentétébe.

Hogy ezt ki milyen módon reagálja le, az már teljesen az egyéni tudatosságtól függ. Van, aki szégyentől, dühtől vezérelve manipulatív játszmákba kezd, és van, aki azt a mondást tartja szem előtt, hogy ha már a padlóra kerültél, akkor szedj fel onnan valamit, mielőtt felállsz. 🙂

Utóbbi áll összhangban a valódi Skorpió energiával, merthogy hivatalosan ez az energia az átalakulást, transzformációt, alászállást – újjászületést szimbolizálja, nem a poklot, a szenvedést vagy a szörnyűségeket. Ez utóbbiakat manapság azért kötjük könnyebben a Skorpióhoz, mert hagyományok és lelki vezetés híján beleragadunk a folyamat első felébe, az alászállásba, ahol mintha tényleg nem lenne más csak titok, bűn, sár és szenvedés.

Az egész élet a tudatosodásról szól, akkor ugye kell lenni bennünk valami olyannak, ami még nem tudatos. Ami nem tudatos, azt nem lehet irányítani, olyan automatikus, mint egy dühödt, manipulatív játszma. Tehát ahhoz, hogy nagyobb irányítást nyerjünk magunk fölött, energiát kell vinni a rendszerbe, azaz megismerni, hogy mi az, ami akaratunkon kívül menedzseli az életünket és miért. És itt jön be a képbe a Skorpió analógia: alászállni önmagunk bugyraiba és onnan felhozni a fénybe a tudattalan részeket.

Ez a nagyon komoly belső folyamat indulna el, valahányszor egy párkapcsolati játszma elkezdődik (merthogy mindig van játszma, ezt nem lehet elkerülni). A mi dolgunk pedig az lenne, hogy ilyenkor ne csak a védekezéssel legyünk elfoglalva, hanem nézzünk magunkba. Ha közben nem megy, akkor utólag relaxáltan átgondolni, ha ez sem megy, akkor egy segítővel kielemezni és kioldani.

Amíg egy minta nem tudatosult, addig ugyanúgy működik, mint a régi kazettás magnó. Benyomódik bennünk egy gomb a környezet hatására és a kazettán tárolt zenéket (érzelmeket, eseményeket, gondolatokat, testi érzeteket) játssza le a tudatalatti. Semmi mást, csakis az azon tároltakat újra és újra.

A Vénusz Skorpióban haladása sokunknál el fogja indítani azokat a kazettákat, amelyek célba veszik, hogy:

  • Mennyire kötjük az értékünket a küllemünkhöz, edzettségünkhöz, lapos hasunkhoz, sminkünkhöz, hajunkhoz, ruházatunkhoz…
  • Mennyire kötjük az értékünket ahhoz, hogy milyenek vagyunk az ágyban.
  • Mennyire kötjük az értékünket ahhoz, hogy milyen és mekkora gazdagsággal, tulajdonnal rendelkezünk.
  • Mennyire kötjük az értékünket ahhoz, hogy milyen státuszú, kinézetű, munkájú, bevételű párunk van.

Ha ezekben a témákban nagyon meginognánk az elkövetkező hónapokban, akkor azt érdemes egy jelzésként kezelni arra vonatkozóan, hogy elég nagy mértékben kihelyeztük mások kezébe a saját erőnket, értékünket. Olyan hitrendszereket tettünk magunkévá, amelyek nem minket, hanem a megfelelőségünket szolgálják. Olyan szokások, hóbortok vagy múló szeszélyek rabjai vagyunk, amelyek valójában egyáltalán nem adnak stabilitást.

A megingás kezelésére pedig mindenki alkalmazza a már bevált lenyugtató technikáját vagy vegyen igénybe segítséget. Egyetlen dolog van, ami hatékonyabb annál, hogy magunkat megváltoztatjuk: ha egy hozzáértő segítségével tesszük mindezt.


 

A saját, egyedi működésed és az odafigyelendők feltérképezésére jelentkezhetsz születési képlet elemzésre.

Vagy amennyiben fontos döntések előtt állsz, akkor az előrejelzés segíthet tisztábban látni.

Bővebb leírás az elemzésekről itt.

 


Fejléc kép forrása: www.pixabay.com