Fényszög pszichológia záró rész

Kilenc részen keresztül olvashattatok az asztrológiában ismert bolygó archetípusok fényszögeiről és a hozzájuk kapcsolódó játszmákról. Még a legelső részben leírtam, hogy mi is az a fényszög és mit jelent a játszma, majd egy-egy cikken keresztül egy nagyon jellemző jelenséget mutattam be példákon keresztül.

1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész, 6. rész, 7. rész, 8. rész, 8+1. rész

A személyiségetek árnyékos oldalát térképezhettétek fel ezekkel a leírásokkal és kaptatok némi betekintést abba, hogy milyen programozottan és beszűkülten tudunk működni. Okozhattak ezek a leírások felismeréseket, rádöbbenéseket, de kínos perceket és feszültséget is, ugyanis minden egyes árnyékfeltáró tevékenységnek velejárója az, hogy: a király meztelen.

Azaz lehull a lepel a vetítéseinkről, a jól felhúzott védekező mechanizmusainkról és meglátjuk, hogy mit cseszünk el. 🙂

A szembesülés és a krízis elkerülhetetlen része a fejlődésnek, és hogy ez a jelenség mennyire ott van mindenhol, idézek egy fejezetet egy pénzügyi blog cikkéből:

„… Azonban visszatérve a fő témánkra, nem kell félned a válságtól. A válság jó dolog, egyfajta tisztító tűz, ami a szemetet, hordalékot és szennyet kitakarítja a gazdaságból, ami lerakódik oda a túlzott fogyasztás éveiben. Egy baj van vele, hogy nem jön sűrűbben. (Jönne az, csak a visszaeséstől rettegő politikusok és jegybankárok minden erejükkel bedrogozzák a gazdaságot, nehogy korrigálni tudjanak az árak és az árfolyamok, vagy kiderüljön, hogy az átlagembernek nem kellene új autót vennie vagy ötévente lecserélnie a bútorokat.)” – https://kiszamolo.hu/felkeszulni-a-valsagra/

A külső itt is összefüggésben van a belső folyamatokkal. Jönne a jótékony válság, hogy kisöpörje a szemetet. Azaz jönne egy olyan belső változás, ami időszerűen lecserélne néhány meggyőződést, hitet és azonosulást bennünk. Lehet, hogy meg kéne változtatnunk néhány ítéletünket, kapcsolatunkat, de ez nagy kényelmetlenségekkel járna. Belépnek a visszaeséstől rettegő politikusok, jegybankárok és bedrogozzák a gazdaságot. Azaz jönnek az egónk védekező mechanizmusai és szorongást, félelmet, agressziót keltő valós/valótlan történetekkel kábítják az elménket, nehogy kiderüljön, hogy azért akarunk minden évben új mobilt, hogy ne szégyenüljünk meg, vagy hogy azért élünk függő és kizsákmányoló kapcsolatban, mert képtelenek vagyunk egyedül megbirkózni az élettel.

Forrás: www.facebook.com/humanity

Azt hozzá kell tenni, hogy a gazdaság törvényszerűségei picivel egyszerűbbek, mint a psziché mozgásai. Utóbbi kevésbé egzakt és kiszámolható, ezért nem léteznek általános receptek egy ember mentalitásának, lelki világának a helyrehozására. Kiindulhatunk általános leírásokból, mint például ennek a cikk sorozatnak a részei vagy a betegségek lelki hátterének leírásai, de innen mindenképp mélyülni kell ahhoz, hogy egyéni fejlődéssé tegyük a felfedezéseinket.


A sorozat olvasása során előfordulhatott, hogy minden egyes cikkben találtatok önmagatokra illő motívumot, és ez nem véletlen. Ehhez még arra sincs szükség, hogy megnézzük a születési képleteket, elég egyszerűen csak azt az alapvetést figyelembe venni, hogy emberek vagyunk és mindannyian ugyanazokkal az érzelmi válságokkal küzdünk. Mondhatjuk szebben úgy is, hogy archetipikus történeteket élünk át, amelyek éberségünk hiányában az irányításunk nélkül futnak.

A születési képlet mindenkinél ugyanazokból az elemekből áll össze: 12 jegy, 12 ház, 10 égitest és a főbb fényszögek. Azaz mindenkinél potenciálisan ott van minden játszma, de nem feltétlenül bomlik ki mind ugyanakkora intenzitással. Vannak fókuszpontok – nevezhetjük őket életfeladatoknak is – amelyek a többi játszma fölé tornyosulnak.

Ezek a fókuszpontok a három alappillér egyikéhez kapcsolódnak. A három pillér: a Nap-jegy, a Hold-jegy, az Aszcendens jegye és a hozzájuk kapcsolódó fényszögek. Egy ember karakterét fel lehet mérni csupán ebből a három területből és nem szükséges órákat elemzésre szánni.

Engem az asztrológiában kezdettől fogva az érdekelt, hogy feltérképezzem vele a karakteremet. Tudni akartam, hogy miért vagyok olyan, amilyen és innen kiindulva sokkal könnyebb volt javítani az életem minőségén különböző terápiás technikákkal. Ezután szépen kialakult, hogy ehhez a folyamathoz másokat is hozzá tudok segíteni. Manapság legtöbbször úgy dolgozom a hozzám fordulókkal, hogy megnézzük először a születési képletet, felmérjük a három alappillért, áttárgyaljuk velük kapcsolatban a családi múltat, a gyerekkort, majd belecsapunk a belső munkába. Innentől kezdve elemzéssel nagyon keveset, vagy semmit sem foglalkozunk és nincs is rá szükség.

Eltörpül az egyre pontosabb információ keresése és a könyvek olvasása, azzal szemben, ha az ember tényleg hagyja magát beleengedni egy olyan folyamatba, ahol feltárulnak a védekező mechanizmusai és az azokat irányító lelki sebek.

Kereshetjük a biztosat a képletben, a számokban, az éterben, de előbb-utóbb úgyis eljön az a pont, amikor ugrani kell. Amikor óvodás voltál elképzelésed sem volt arról, milyen az iskolás lét, amikor középiskolás, akkor pedig lövésed sem volt, milyen megélni egy zárthelyit. Munkanélküli segélyen élve fogalmad se volt, milyen lesz a következő munkahelyed, vagy hiába készültél éveket a gyerekvállalásra, az a kis jövevény állandóan okoz meglepetéseket.

Mindig az ismeretlen felé fejlődünk.

Forrás: www.facebook.com/Rob Gonsalves

Ehhez vannak segítségeink. Például egy születési képlet, amit lefordít egy asztrológus, vagy egy családi hitrendszer, amiről segít leválni a terapeuta, de kockázat mindig lesz és félelem is mindig lesz.

Mindannyian ugyanazokkal az érzelmi elakadásokkal bajlódunk, csak másféle sztorikon mentünk keresztül és ez teszi egyedivé a feldolgozás folyamatát. Én a képletedet látva, lehet, hogy fel tudom mérni a karakteredet, de nem látom azt, hogy miket tapasztaltál, mi a fontos neked, mitől tudsz elérzékenyülni, mire vagy büszke, mi az, amivel foglalkozni sem akarsz, mi az, amitől a leginkább félsz és mennyi erőfeszítést teszel bele minden egyes nap az életedbe.

A sztorink az, amitől egyediek leszünk és ki is kell hozni magunkból ezt az egyediséget. Így bukkannak felszínre a fel nem dolgozott fájdalmak, de az elfojtott, hasznos tulajdonságok is. Jung óta eléggé elfogadott, hogy az árnyékos oldalunk nem csak egy szeméthalom, nem csak elfojtás és trauma, hanem használható képességek halmaza is egyben. Nem tudhatod tehát, hogy a felbukkanó átok milyen áldást hoz magával együtt. Nem tudhatod, hogy mennyivel lesz gazdagabb az életed és bölcsebb a személyiséged, ha meghaladsz egy elakadást. Az viszont biztos, hogy a stagnálás, a változatlanság nagyon hasonló ahhoz, amikor az EKG görbe egy vízszintes csíkot mutat.

Nem kell tudnod azt, hogy mivé változol és nem is tudhatod előre.

Van, akinek annyi a dolga, hogy végre leválik az anyjáról, és van, akinek nőként csak akadály lenne a gyerekszülés, de nagyon jó nagynéni vagy keresztanya válik belőle. Van, aki megment egy erdőt és van, aki egy kutatásban ér el sikereket. Van, aki az éhezőket eteti és van, aki a meditációnak szenteli az életét. Van, aki artista mutatványokat tökéletesít, és van, aki saját kozmetikát nyit. Nagyon sokfélék vagyunk és ez rendben is van.

Az elméleteken, tanításokon, tudományos kutatásokon túl meg kell hagyni a helyet annak, hogy nem tudunk mindent és nem irányíthatunk mindent. Kell némi alázat a fejlődés folyamatához és kell némi hit abban, hogy ami éppen történik – legyen, az bármilyen értelmetlen, vagy nehéz – azzal az ember meg tud birkózni.

A fejlődés pont attól fejlődés, hogy van benne kockázat és izgalom.


Ezzel véget ért ez a sorozat. Remélem, hogy általános szinten sokan ráláttatok a játszmáitokra és néhányotokat további gondolkodásra vagy esetleg cselekvésre is késztetett egy-két rész.

Ezzel kitárgyaltuk a 10 bolygó archetípushoz kapcsolódó játszmákat és hamarosan érkeznek az újabb cikkek a lélektan területéről, továbbra is vegyítve a témát némi asztrológiával.


Ha szeretnéd felmérni a születési képletedet, vagy belecsapnál egy terápiás folyamatba és elkezdenéd felszabadítani magad a játszmák alól, akkor keress meg ezen elérhetőségek valamelyikén.

fotosjanos@asztropszichologia.hu

Kapcsolat

Facebook

06-20-445-55-57

Fótos János