A gondolkodásod lomtalanítása 3. rész – A reinkarnációs utazás

Egyszerűen szólva megint abból kell kiindulnunk, hogy a gondolkodás megváltoztatásához nem elég a beszélgetés vagy a felszíni stratégiázás. Sokkal mélyebbre kell lenyúlni, mivel a gondolatok alatt hitrendszerek vannak, a hitrendszerek alatt sémák vannak, a sémák alatt pedig archetípusok mozgatják az emberi személyiség szoftverét, mi pedig mindebből nagyon keveset fogunk fel kezdetben.

A mélység és az árnyék elérésének egyik lehetséges módjáról lesz most szó.

Akkor hallottam a reinkarnációs technikáról, amikor először megcsináltattam a horoszkópom elemzését és hallgatva a tanácsra, kértem pár időpontot attól a segítőtől, akit ajánlott az asztrológus. Elég ambivalens módon álltam az egészhez, merthogy nagyon, de nagyon akartam a fejlődést és a megkönnyebbülést, ugyanakkor szkeptikus voltam az előző életekbe betekintéssel kapcsolatban.

Addigra már tudtam arról, hogy létezik reinkarnáció, és hogy a tudattalanban ott van minden előző élet maradványa, de nem bíztam abban, hogy ezeket tényleg fel lehet úgy hozni, hogy nem magyarázok bele semmit, nem fantáziálok hozzá dolgokat vagy esetleg a segítő nem tesz hozzá olyat, ami meg sem történt anno.

Amennyire lehetett, nyitottan érkeztem az első alkalomra és kiteregettem a gondjaimat. Majd egy kis fejtágítás után bele is csaptunk az oldásba, ami meglepő módon elég élénkre sikerült. Aki már átélt változást egy terápiának köszönhetően az tudja, hogy a terápia alatt elég intenzíven bemozog minden szint. Nem csak a gondolati, de a testi, érzelmi és a spirituális is.

Belecsöppentünk egy középkori sztoriba, ami teljesen lefedte az aktuális problémámat, sőt magyarázatot leltünk arra, hogy az abban az életben hozott döntések hogyan hatnak a jelenlegire. Közben láttam a történetet, éreztem az események súlyát, mélyen megérintett néhány kulcs mozzanat és mindeközben biztosan éreztem a segítő hozzáértését. Végig meghagyta nekem azt, hogy én bontsam ki a sztorit, néha belekérdezett, hogy előmozdítsa az információ feljövetelét a tudattalanból, nekem pedig szimplán az volt a dolgom, hogy kendőzetlenül kimondjak mindent.

Forrás: variety.com

Amint lezártuk az utazást és visszarendeződött a mindennapos gondolkodásom, rögtön beindult az elmepörgés és a szkeptikusság. Tagadhatatlanul intenzív élményeket éltem meg, de nem voltam biztos abban, hogy ez az egész nem egy képzelgés volt. Bíztam a segítőben és követtem az utasításait sorra minden alkalommal, mígnem elérkeztem egy fordulóponthoz.

A szkeptikusságom felszívódott.

Talán az 5. vagy 6. alkalommal tűnt fel bennem az a gondolat, hogy „vaze, én ennyi mindent, ilyen összefüggően nem tudok fantáziálni”. 🙂 Bárhogy is nézem, ez a technika működik. Nem a segítő mondja meg mit kéne látnom, nem én találom ki, nem az elmém szüleménye, hanem egyszerűen kibomlik előttem a látvány. Kibomlik a hang, a szag, az érzés, a sztori és mindez nagyon pontosan fedi az aktuális élethelyzetemet vagy problémámat. Valami nagyon intelligens „dolog” mozgatja a szálakat a háttérből.

Fordult velem párat a világ!

Tudatosult, hogy nem először küzdök az aktuális problémákkal, sőt mindnek van gyökere előző életekben. Minden egyes gondom korábban elrontott döntésekre, fel nem dolgozott traumákra vezethető vissza. Emellett pedig elég tisztán megtapasztaltam, hogy létezik egy felsőbb rendező elv, ami vezérli a fejlődésünket és sokkal okosabb, mint hinnénk.

Alig vártam, hogy én is megtanuljam ezt a technikát!

A tanfolyamok alatt felnyílt a motorháztető és végre betekinthettem a működésébe. Egyáltalán nem volt nehéz már jópár utazással a hátam mögött megérteni a tanításokat és elég könnyen elsajátítottam mindent, bár folyamatosan éreztem egy nagy hiányt.

Az utazások előtt és után az utaztatómmal mindig olyan jókat és hasznosakat beszélgettünk az ember működéséről, de ez nem volt része a tanfolyami anyagnak. Nagyon érthetően, humorosan át lett adva a technika és a mögötte lévő filozófia, de az ember pszichológiáját alig érintettük.

Akkor jöttem rá, hogy nagyon sokat számít, hogy tegyük össze, amink van. Nagyon jó, hogy elérhetőek keletről behozott vallások, tanítások, technikák, de ha nem illesztjük őket össze a nyugaton kifejlesztett pszichológiai tudással, akkor nem csinálunk mást, mint egy újabb dogmát vagy vallást hozunk létre, amiben nincs fejlődés.

asztrológia, nap, hold

Úgyhogy nem cövekeltem le a reinkarnációs tanfolyamoknál, hanem elég nagy hévvel faltam a pszichológiát, jártam önismereti csoportokba és merengtem azon, hogy hogyan működök, hogyan változok.


Jó hír, hogy egy reinkarnáció utazáshoz nem kell ilyen extra befektetést tenni!

Neked csak azt érdemes felmérni, hogy a segítő tisztában van-e az ember pszichológiájával alap szinten, képes-e figyelmesen hallgatni, és túl van-e már jópár utazáson vagy terápián.

Ha ezek adottak, akkor had szóljon! A gondolkodásod, a mindennapjaid, a szokásaid át fognak rendeződni, azaz könnyebben hozol a megszokottól eltérő döntéseket, ahogy kioldjátok a mélyebben lévő gátló tényezőket.

Én kb. 70 alkalommal utaztam majdnem mindig heti rendszerességgel és a következőket figyeltem meg magamon:

  • Csökkent a félelmem az élettől.
  • Jobban ment a kiállás magamért, a konfrontáció másokkal és a határaim meghúzása.
  • A passzív agresszió utat talált magának és végre ki tudtam vezetni. Elkezdtem rendszeresen edzeni, mozogni, jógázni, amiket azóta sem hagytam abba.
  • Az emberlét legerősebb félelme, a halálfélelem elvesztette a trónt, ugyanis kb minden utazás végén átéltem a halált és vele együtt a megszabadulást, megkönnyebbülést.
  • Ezzel párhuzamosan megjelent egy új félelem, ami átvette a trónt. Félelem az újjászületéstől. Úgy voltam vele, hogy nem akarok még életeken keresztül szenvedni, és találni kellene valami kiskaput vagy gyorsítót.
  • Aztán azt is megértettem, hogy túlterhelésbiztos a rendszer. A megutazott előző életek nem Fótos János előző életei. Nem én fogom folytatni az újjászületések sorát. Fótos János, mint személyiség elporlad, akár a test. Ami tovább megy, az a fel nem dolgozott tartalom és a Lélek. A dharma törvénye pedig hajtja a rendszert, és újjá kell születni egészen addig, míg fel nem dolgozódik minden a tudattalanban, ami által a Lélek visszajut az Abszolútba. Ezzel jobban megértettem a mulandóságot.
  • A karma törvénye érthetőbbé vált. Ez a törvény ugye egyszerűen azt jelenti, hogy minden tettnek van következménye, ami visszaszáll ránk. Tehát minden előző életes tettnek, minden ott meghozott döntésnek, fogadalomnak, meggyőződésnek súlya van.
  • Ezeken kívül nagyon sok kisebb-nagyobb sikerem jött létre. Rengeteget naplóztam az utazásaim eredményeiről, de azok túl személyesek ahhoz, hogy itt feltárjam őket, így legyen elég annyi, hogy számomra nagyon megérte. 🙂

És még röviden beszélnék a technikáról:

Ahogy én ismerem, kizárólag személyesen és egyénileg végezhető.

Nem kell hindunak vagy buddhistának lenned és nem kell hinned az előző életekben, de nem árt ha nyitott vagy új nézőpontokra.

Megváltozott tudatállapotban zajlik, ami azt jelenti, hogy nem a szokásos ide-oda cikázós gondolkodásod uralkodik rajtad, hanem egy kicsit relaxáltabb, mélyebb állapotban vagy. Ami nem azt jelenti, hogy transzba vagy helyezve és a segítő majd szépen meghipnotizál téged, hogy írasd a nevére a házadat. 🙂 Mindenről tudsz, mindenre éber vagy, ami körülötted történik és bármikor megszakíthatod az utazást.

Csak olyan életet és történéseket láthatsz, ami számodra éppen feldolgozható. Több száz alkalommal utaztattam már hozzám fordulókat és egyetlen alkalommal sem ütöttük ki a biztosítékot. És a legjobb, hogy erre egyikünknek sem kell tudatosan figyelnie. Egyszerűen úgy van beállítva a rendszer, hogy nem lehet átugrani lépcsőfokokat.

Olyanokat látsz, érzel, ami számodra befogadható, de ez nem azt jelenti, hogy mozizol. Van, amikor irtó csúnya, nagyon fájdalmas vagy undorító az előző életek tapasztalata, de ha ezt dobja a gép, akkor ezt dobja. Megértél rá, hogy ezzel is megbirkózz. A dolgod csupán annyi, hogy semmit sem elkendőzve kimondd azt, amit tapasztalsz.

A kíméletlenül őszinte beszéd azért fontos, mert a segítő nem látja, hallja, érzi pontosan, amiben vagy és erre nem is lehet képes. Te utazol, te vagy megváltozott tudatállapotban, a segítő félig a realitásban kell maradjon, hogy tudjon téged segíteni. Tehát, amit kimondasz, azzal tudtok dolgozni. Amit nem, az benn reked.

Mivel terápiás titoktartás van (legalábbis nálam), ezért semmi nem jut ki illetéktelen fülekbe. A legjobb, ha te magad sem beszélsz az élményeidről, mert bármilyen véleményt is hallasz reakcióképpen, az befolyásolja a folyamatodat.

A segítő dolga az, hogy kérdez és néha előre mozdítja a folyamatot. Ha bő lére ereszted a helyszínek leírását, akkor leállít és a lényegre fókuszáltat. De nem dolga az, hogy megmondja, mit érezz, mit láss, hova menj, vagy bárkinek mondj bármit. Mivel egy sztorit nézünk újra, ezért nem módosítunk semmit rajta, sőt az lenne a cél, hogy a lehető legvalóságosabban lássuk.

Minden élet véget ér, így az előző életes utazás is gyakran azzal zárul, hogy átéled a távozásodat, ami legtöbbször egy nagy megkönnyebbüléssel szokott együtt járni, tehát nem kell félni tőle.

Az utazásnak nem célja az, hogy a különlegességedet növeljük, vagy a kíváncsiságodat kielégítsük. Tehát. Nem utazunk azért, hogy Nagy Sándor vagy arkangyal legyél. Nem utazunk azért, hogy megnézd, mit csináltál 100 évvel ezelőtt. Nem utazunk azért, hogy megtudd, elástál-e esetleg egy kincset a Karib-tengeren a középkorban. Az utazások többsége egyáltalán nem különleges élet. Gyakran egyszerű paraszti, polgári életet kapunk, ritkábban nemesi vagy koldusi és még ritkábban valamilyen spirituális, varázslatos, fantasy vagy sci-fi sztorit.

Nem dolgunk az, hogy eldöntsük, valós-e az élet, amit megutazol. A cél az, hogy fejlődj, fejlődés pedig akkor van, ha az árnyékos részedből meg tudunk gyógyítani valamit. A gyógyulásnak az a feltétele, hogy tudjuk, mit gyógyítunk, ezért a szembesülés része minden terápiának. Szembesülsz azzal az elhibázott dologgal, vagy sérüléssel, amit épp be tudsz gyógyítani, valamennyire átéled és a technika segítségével elindítjuk a gyógyulást. Teljesen mindegy, hogy egy középkori, ókori vagy újkori sztorin keresztül nézünk rá arra, amit gyógyítani akarsz. Nem a történet a lényeg, hanem a fejlődésed.

Forrás: fusion.werindia.com

Az eddigi tapasztalataim alapján vannak bizonyos mérföldkövek, amikor az emberben átkattan az addigi befektetett munka eredménye. Azt figyeltem meg, hogy az első öt alkalom a legkritikusabb. Ilyenkor dől el, hogy eléggé befogadó-e a tudatunk és ki tudunk-e lépni a hitetlenségből. Ha ez megtörténik, akkor azonnal jönnek a felismerések, megkönnyebbülések, amelyek tudatában sokkal könnyebb változtatni az életünkön.

Ezután kb. minden tizedik alkalomnál látható viselkedésbeli különbség jön létre, amit a másik lehet, hogy még nem vesz észre, de nekem, mint utaztatónak feltűnik. A tizedik alkalom után általában embere válogatja, de egy ponton létrejön egyfajta szintlépés, ami járhat egy szokás letételével, a viselkedés nagyfokú megváltozásával vagy valamilyen alapvető személyiségjegy módosulásával. Mivel én magam is rengeteget utaztam és voltak, akik elég elhivatottan végezték nálam a terápiát, ezért volt alkalmam többször is megfigyelni, hogy ezek az átfordulások ténylegesen megtörténnek.

Mind a mai napig foglalkozom a technikával, de időközben már sokat módosítottam rajta a tanultak alapján. Nem képviselek egyetlen iskolát, tant vagy irányzatot sem. Azt tartom szem előtt, hogy nem én és nem a technika gyógyítja az embert. Azt megoldja ő maga a saját belső bölcsessége alapján, én pedig ebben asszisztálok.

Ha belekezdenél egy előző életekre alapuló terápiába, akkor nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot az alábbiak elérhetőségek bármelyikén.

Fótos János

06-20-445-55-57

fotosjanos@asztropszichologia.hu

Kapcsolat

Facebook


Fejléc kép forrása: www.pixabay.com